G4Media.ro

Marcel Ciolacu, după întâlnirea cu sindicatele din sănătate: Am convenit astăzi să…

Sursa foto: Ilona Andrei / G4Media

Marcel Ciolacu, după întâlnirea cu sindicatele din sănătate: Am convenit astăzi să le răspundem majorității solicitărilor. Toate salariile din sistem vor fi aduse la grila convenită prin legea salarizării unitare. Posturile din sistemul sanitar vor fi deblocate. Voucherele de vacanță vor fi acordate

Liderul PSD, Marcel Ciolacu, a anunțat, pe Facebook, după întâlnirea sindicatelor din sănătate, că toate salariile din sistem vor fi aduse la grila convenită prin legea salarizării unitare, posturile din sistemul sanitar vor fi deblocate, voucherele de vacanță vor fi acordate pentru toți angajații din sistem iar viitoarea lege a salarizării va rezolva toate inechitățile actuale. ”Am convenit astăzi să le răspundem majorității solicitărilor”, a precizat Ciolacu. Sindicaliștii de la Ferderația Sanitas au anunțat, luni seara, la ieșirea de la negocierile cu ministrul muncii, Marius Budăi, că nu renunță la protestele anunțate.

Redăm mai jos postarea liderului PSD, Marcel Ciolacu:

”Așa cum am spus, am stopat orice negociere politică până la rezolvarea problemelor sociale din țară.

Astăzi am avut o discuție foarte aplicată cu reprezentanții sindicatelor din Sănătate, alături de ministrul Alexandru Rafila.

Angajații din sistemul sanitar sunt cei care au stat în prima linie a luptei cu pandemia, în timp ce alții fumau și beau în Guvern.

De aceea, respectul față de ei trebuie tradus și prin fapte concrete. Am convenit astăzi să le răspundem majorității solicitărilor. Toate salariile din sistem vor fi aduse la grila convenită prin legea salarizării unitare. Posturile din sistemul sanitar vor fi deblocate. Voucherele de vacanță vor fi acordate pentru toți angajații din sistem. Iar viitoarea lege a salarizării va rezolva toate inechitățile actuale.

Este un prim pas în direcția corectă. Sunt hotărât să continuăm același tip de dialog, cu soluțiile pe masă, în zilele viitoare și cu liderii sindicali din educație, transporturi și poliție. Împreună, sunt convins că vom reuși să oferim rezolvări coerente care să răspundă cât mai eficient nemulțumirilor manifestate acum în societate.”

Context

Sindicaliştii din Sănătate au anunțat că în data de 8 iunie va avea loc o grevă de avertisment cu întreruperea activităţii timp de două ore iar greva generală este programată în 15 iunie, relatează Agerpres.

„Consiliul Naţional al Federaţiei Sanitas întrunit în şedinţă extraordinară, miercuri, 10 mai 2023, a analizat situaţia angajaţilor din Sănătate şi Asistenţă socială, în contextul în care actuala guvernare continuă să nu îşi onoreze angajamentele asumate şi să tergiverseze adoptarea unor soluţii satisfăcătoare pentru salariaţii membri de sindicat”, se menţionează în comunicat.

Conform sindicaliştilor, Legea 153/2017 nu este aplicată în totalitate, în continuare fiind categorii de angajaţi care nu şi-au primit drepturile salariale cuvenite, iar „autorităţile nu manifestă nicio intenţie reală de a respecta prevederile legale”.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

7 comentarii

 1. i a rezolvat si pe astia,din care pozitie nu stim,da’ stim ca ministrul de finante e la psd,sindicatele sunt in curtea psd,,ciolacurezolvatot”

 2. Dacă cedează în urma promisiunilor lui Ciolacu sau Iohannis, își merită soarta.

 3. Câți bani mai pretind nesimțiții ăștia de șpăgari?

  • Mult, mult cer! V-o zic ca medic in Romania.

   Va recomand sa redirectionati spaga catre o asigurare privata de sanatate si sa folositi sistemul sanitar privat pe viitor. E singurul mod disponibil cetatenilor de a ‘corecta’ sistemul de stat. Un protest masiv e aproape imposibil de realizat iar rezultatele unui astfel de protest sunt, de obicei, promisiuni politice (adica zero).

  • la sanatate se gasesc bani…
   …educatia e prea periculoasa

  • ultimul se dorea comentariu individual. nu ca n-ar fi multi spagari. sunt, si ei tot din cauza salariilor mici si a nepregatirii educationale. si nici privatul, care te trimite sa-ti faci toate investigatiile inutile, nu incalzeste deloc. dar romanul educat ar avea mai mare grija sa fie si sanatos.