G4Media.ro

Marcel Ciolacu: După cinci săptămâni de vacanţă forţată, şcoala reîncepe în aceleaşi…

Marcel Ciolacu: După cinci săptămâni de vacanţă forţată, şcoala reîncepe în aceleaşi condiţii de haos şi incertitudine în ceea ce priveşte testarea elevilor

PSD condamnă „incapacitatea” coaliţiei de guvernare de a lua o decizie clară în privinţa testării anti-COVID-19 în unităţile de învăţământ, ceea ce face ca şcoala să reînceapă în aceeaşi ”stare de confuzie” în care se afla înainte de vacanţă.

„După cinci săptămâni de vacanţă forţată, şcoala reîncepe în aceleaşi condiţii de haos şi incertitudine în ceea ce priveşte testarea elevilor. Deciziile se iau tot pe genunchi, de pe o zi pe alta. Decizia privind testarea anti-COVID-19 în şcoli a rămas la stadiul ‘vom vedea’, ‘vom analiza’. Aflăm în continuare că în aproape jumătate dintre localităţile din România şcoala începe în regim online pentru foarte mulţi elevi. Acest lucru ar fi putut fi prevenit dacă în loc să se certe, ar fi pus la punct un sistem eficient de testare, cum au făcut mai toate statele europene, încă de la începutul anului”, a declarat preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, potrivit unui comunicat de presă remis marţi Agerpres.

Potrivit comunicatului, PSD consideră că decizia Guvernului de a permite prezenţa fizică la cursuri pentru ciclul primar vine mult prea târziu, după ce anul şcolar a fost total compromis pentru această categorie de elevi.

„Abia acum recunosc cât de prost au gestionat şcoala în pandemie şi cum au sacrificat o generaţie întreagă de elevi. Abia acum au admis ceea ce PSD le spunea încă de anul trecut: copiii din ciclul primar trebuiau lăsaţi să vină la şcoală, aşa cum a fost peste tot în Europa! Era la mintea cocoşului că nu poţi învăţa un copil să scrie în regim online! Le-a luat opt luni să admită acest adevăr simplu. Dacă am fi avut consens politic pe pandemie, cum le-am propus noi, nu s-ar fi ajuns aici!”, a subliniat Ciolacu.

sursa foto: Pixabay

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

8 comentarii

 1. …Oau…oau…oau !!! Ca sa vorbesti de scoala in preajma lui CioLacu, e ca si cum ai pomeni de franghie in casa spanzuratului, de Schopenhauer in bucataria Vasilicai Vioricai si de motoare de racheta in hambarul lui Paul Stanescu…Peeeeesede, lasa-ne !!! Si asa suntem distrusi ca s-o terminat sezonul de ski..sky..schie..sau cum mama lu’ Arnold Swartzenberger s-o zice…

 2. Bai Sulacule,
  Aici nu e vorba de BT cartonat bai baiatule.
  Cand vorbesc pesedacii de scoala este ca si cum m-as baga eu sa vorbesc de rachete. Am vazut si eu prin filme dar niciodata pe viu.

 3. „cum au sacrificat o generaţie întreagă de elevi”
  2019 – 1989 = 30 , cate generatii incap in 30 de ani ?
  Astea sunt generatiile pe care le-ati ignorat si aruncat peste bord in apele strainatatilor.

 4. Zise unul care are cu două clase mai mult decât trenul 🤢🤢🤢🤢

  • Agramatul emite ,,păreri despre școală”. Fals revoluționar, șomer până la vârsta de 29 de ani și cu studii la ,,facultăți ” care emit diplome cumpărate la cerere pentru cei incapabili. Rușine !

 5. Cine vorbeste de scoala?? Unul care abia a terminat liceul „de tractoare”? Si o facultatate „de top” cu diplome pe banda rulanta. E usor sa stai pe margine sa comentezi. Oare cum ar fi fost in pandemie cu alde Ciolacu prim ministru si poate cu Veorica Vasilica sfatuitor??

 6. O fi vazut Ciolacul ca nemtii su deschis scoala miercurea trecuta si vineri au inchis-o?? Si ca au lock down de la Craciun??

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.