G4Media.ro

Marcel Boloş: Noi, aşa, cu bune, cu greutăţi, pe PNRR suntem printre…

Sursa foto: Ilona Andrei / G4Media.ro

Marcel Boloş: Noi, aşa, cu bune, cu greutăţi, pe PNRR suntem printre cele 7 state care au depus cererea de plată numărul 2/ Următoarea cerere de plată din PNRR, din aprilie sau mai, este un examen foarte greu pentru Guvern

Ministrul Marcel Boloş a declarat luni, în emisiunea Proiect de Ţară – România, de la Prima News, că ţara noastră, aşa, cu bune, cu greutăţi, pe PNRR, suntem printre cele 7 state care au depus cererea de plată numărul 2 şi a arătat că următoarea cerere de plată din PNRR, care urmează în aprilie sau mai este un examen foarte greu pentru Guvern, transmite News.ro.

Despre riscul de a avea proiecte nefinalizate în PNRR, ministrul Investiţiilor a spus că nu vrea să se gândească la acest aspect pentru că în astfel de situaţii trebuie să punem din bugetul de stat o enormă sarcină, pentru că continua aceste proiecte.

”Avem aceste dead-lineuri şi bugete alocate. Noi aşa cu bune, cu greutăţi, pentru PNRR suntem printre cele 7 state care au depus cererea de plată numărul 2. Deci doar trei state au aprobată cererea de plată numărul 2. 151 de jaloane şi ţinte, ceea ce nu este puţin”, a spus el.

Ministrul Investiţiilor a afirmat că următoarea cerere de plată din PNRR, care urmează în aprilie sau mai este un examen foarte greu pentru Guvern.

”Nu înseamnă doar 79 de jaloane şi ţinte îndeplinite, înseamnă tăierea grantului cu 2,1 miliarde euro, înseamnă ajustarea de preţ la proiectele de investiţii din infrastructurăm care are un impact de 2,2 miliarde de euro, înseamnă capitolul RePower EU, 1,4 miliarde de euro, bani care au fost alocaţi, avem de asemenea modificarea conţinutului jaloanelor şi ţintelor, datorită unor circumstanţe obiective. Aici intră şi plafonul de 9,4% din PIB, care a fost pentru pensii, extrem de discutat”, a arătat Boloş.

Ministrul Investiţiilor a precizat că este un examen foarte foarte greu pentru Guvernul României şi pentru ceea ce înseamnă rezolvarea acestei situaţii de ansamblu.

”Noi discutăm săptămânal la Guverm pemtru a avea o documentaţie cât mai serioasă, fiecare jalon înseamnă documente şi argumente. Încercăm să rezolvăm cât mai bine”, a mai spus Boloş.

sursa: News.ro

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

5 comentarii

  1. Când luăm bani cu PNRR e bun proiectul, când facem pe smecherii și ne sunt refuzate rambursările, îl injurăm pe Ghinea.
    Vă rog să numiți un membru psd-pnl-udmr capabil, care putea să facă ce a făcut Ghinea?

  2. Nu judec ce face PNRR in realitate dar cel putin incepe si administratia publica si politicul sa implementeze managementul prin proiect, tinte clare si in timp pentru care raspunzi. Incet, incet ne apropiem. Tot UE sa ne mobilizeze….ca noi am fi tot cu alocarile de dragul alocarilor. Urmatorul pas…decizia politica sa fie inlocuita incet incet de analiza cost beneficiu…. adica de la subiectiv la obiectiv…tragem cu ochiul prin alta parte?

  3. Pacat ca banii o sa ii platim cu totii si nu geniile de genul Bolos!