G4Media.ro

Marcel Boloș, care a declarat recent că a acceptat să preia Ministerul…

Foto: Cluj24.ro

Marcel Boloș, care a declarat recent că a acceptat să preia Ministerul Cercetării, este preot: „Și dacă mi-ar interzice cineva nu m-aș lăsa de Biserică”

Fost ministru al Fondurilor europene în cabinetul Orban, Marcel Boloș a anunțat recent că „a acceptat” funcția de ministru al Cercetării și Digitalizării în Guvermul Nicolae Ciucă. Boloș este susținut de PNL și, potrivit cluj24.ro, este preot ortodox.

Într-un scurt interviu pentru publicația din Cluj, Boloș susține că a devenit preot la 40 de ani, după ce a terminat facultatea de teologie ortodoxă, dar că nu și-a trecut studiile teologice în CV pentru că e tehnocrat „nu am treabă cu activitatea politică” și a „preferat să separe biserica de activitatea profesională”.

„Am preferat să separ Biserica de activitatea profesională, nu vreau să implic Biserica în demnitățile publice. Eu, fiind tehnocrat, nu am treabă cu partea politică, motiv pentru care m-au și lăsat să slujesc în continuare. Biserica, credința, religia, sunt valori ale fiecărui om, te ajută să ai o judecată dreaptă, sunt niște valori corecte pentru deciziile pe care trebuie să le iei”, a spus Marcel Boloș, citat de cluj24.ro.

Citește articolul integral pe Edupedu.ro

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

24 comentarii

 1. Clar e acolo sa satifaca ceva si nu e vorba de viitorul nostru

  • Un pupător de moaște e cel mai potrivit la cercetare.
   Dar Andrușcă unde e ? Numai el ne poate salva !

 2. Din Cazzo citiiiiireeee:
  „Wooow!”

 3. Ministrul Armatei e civil!…
  Primul Ministru e General!…
  Ministrul Cercetarii e popa!…
  Toate sunt de-a-ncurulea la romani!

  • Daca Bolos a făcut teologia la 40 de ani, a facut-o ca a simțit dreapta credinta, era pe placul vostru, bai progreseilor daca avea studii de gen, ceva studii unde nu înveți nimic?…omul asta e dovedit ca este profesionist, și la agenția de dezvoltare și la Ministerul Fondurilor, toată gașca progresistă, în frunte cu Ghinea, nu se ridică până la calcaiul lui….mars la webinarele voastre de dezvoltare personale, dar mai usor cu iarba

  • Bobitza,
   N-are nimeni nimic cu faptul ca si-a ales omul sa se specializeze in „dreapta credinta” indiferent ce-o insemna asta. Problema e ca exista oameni capabili si de specialitate care ar putea aduce un aport in acest domeniu, iar ei pun pe Dorel de la design in caramida sa construiasca un quantum computer. ‘Tzeleseshi?…

  • Bai nenică, tu realizezi pe ce lume te afli?…Ultimii 2 miniștri la Digitalizare au fost Roman și Telemea, adică un zurbagiu și un habarnist, poti compara pe cineva de la progreseii cu Bolos?…la minister ai nevoie de manager nu de un executant, cloud-ul îl fac specialiștii, sunt multe firme romanesti bune, dar ministru are alt rol, se pare ca voi nu prea stiti nimic din realitate, metaversul și ierburile au distrus bruma de creieras

  • Bobitza,
   Un om care se pricepe la toate desi nu este specialist este fie un habarnist, fie unul care are multi consilieri fara de care ar canta prohodul. In ceea ce priveste aprecierea sistemului de valori vad ca te incadrezi in masa mioritica de oameni care cred ca nu trebuie sa fii specialist, ca romanu-i bun la toate. D-asta au aruncat politicul in peste 30 de ani numai habarnisti la butoane ca sa poata sa-si faca baietii destepti de cap pe la spatele lor. Ei sa fie cu PR-ul ca asa-i face pe fraieri din vorbe si impresii (daca ma intelegi unde bat…sper). Cu un om responsabil nu poti face orice si nu-l poti pune orinde, dar cu un POPA, cu dreapta credinta… Are el ce n-au altii… Geaba iti vorbesc ca nu esti capabil sa intelegi…sau nu vrei asta. Las-o asa ca-ti sta bine.

  • @ Cetateanul Revoltat……..Si ministrul agriculturii e militian

  • @ Cetateanul Revoltat……..iar ministrul transporturilor are ceva legaturi cu matematica (zice el) si este si scriitor fara opera

 4. Si ce daca e preot, doar habotnicii si bejboinicii vad un conflict intre religie si stiinta.

 5. Si Teodosie ministrul sănătății si treaba e bună. Se rezolvă totul cu aghiazma.

 6. Un popa practicant mai este ministru al Cercetării, Inovării și Digitalizării? Piei satana!

 7. Am inteles, crede si nu cerceta, oricum nu aveam mari sperante cu cercetarea dar asta sigur a pus capac la cercetare.
  Cu spalati pe creieri noi vrem sa ne dezvoltam?!
  O sa trecem toti la lins de moaste, ninjalai nu va mai ajunge!

  • O „judecata dreapta” si niste „valori corecte” sunt foarte necesare si in cercetare, de la baza asta ar trebui repornita cercetarea. E un proverb, unde-i multa minte e si multa prostie (rautate), o injectie de valori corecte si principii e necesara si in lumea academica.

 8. Ia d-aici 2 popi: Gregor Mendel si Georges Lemaître. Ce treaba avură ei cu cercetarea ? Hai cu goagăl.

 9. Cercetarea și digitalizarea nu sunt pentru romani.

 10. omul e un tehnocrat si sa-i dam un credit. chiar doua, va rog frumos!
  in prima instanta aveam dubii, dar statistic un cercetator de top nu prea e bun „conducator”.
  si e normal. cercetatorii adevarati sunt niste pasionati la extrem, chiar rupti de lumea „prozaica” a banilor, planurilor, etc.
  sunt niste perfectionisti, or un ministru ar trebui sa fie un leader capabil sa aduca bani in cercetare,
  pro domo sua.
  vrednic este!

 11. Politician și popă o combinație perfectă.

 12. Asa a fost și ciociolina, chiar după ce a întrat în parlamentul ungar, ea a continuat cu pornăiala.

 13. …. Numirea este foarte potrivită : pai, la orice înmormântare trebuie un preot!