G4Media.ro

MApN: Copiii care au asistat la ceremonia de la „Mormântul Ostașului Necunoscut”…

MApN: Copiii care au asistat la ceremonia de la „Mormântul Ostașului Necunoscut” de Ziua Eroilor erau de la Școala Gimnazială nr. 188 și Liceul Internațional Ioanid. Trei dintre ei au fost afectați de cădură și au primit asistență medicală la fața locului

Copiii care au asistat la ceremonia de la „Mormântul Ostașului Necunoscut” în 10 iunie, de Ziua Eroilor, erau de la Școala Gimnazială nr. 188 și Liceul Internațional Ioanid, iar trei dintre ei au fost afectați de cădură și au primit asistență medicală la fața locului, a precizat miercuri Ministerul Apărării Naționale într-un răspuns la o solicitare G4Media.ro.

G4Media.ro a relatat că zeci de copii au fost aduși și ținuți în căldură la ceremonia de la Monumentul „Mormântul Ostașului Necunoscut” din Parcul Carol I, organizată de Ministerul Apărării Naționale cu prilejul „Zilei Eroilor”. La ceremonia organizată de MApN a participat și președintele Klaus Iohannis.

Ministerul Apărării Naționale a precizat miercuri, răspunzând la o solicitare G4Media.ro, că la ceremonia organizată la Mormântul Ostașului Necunoscut, din Parcul Carol I, au luat parte, în acest an, circa 100 de copii din clasele IV – IX, de la două școli din Capitală – Școala Gimnazială nr. 188 și Liceul Internațional IOANID – împreună cu profesori.

La eveniment au participat doar elevii care și-au dorit acest lucru, cu acordul părinților, iar pe parcursul activității, copiii au primit sticle cu apă, având în vedere că temperatura era destul de ridicată, iar cei care au dorit au putut sta la umbra copacilor din parc. Totuși, trei copii au fost afectați de cădură și au primit asistență medicală la fața locului, revenindu-și în scurt timp și deplasându-se la școală împreună cu colegii lor, de unde au fost preluați de părinți, precizează MApN.

Răspunsul Ministerului Apărării Naționale:

La activitățile dedicate Zilei Eroilor participă, în mod constant, alături de publicul larg, elevi și studenți care doresc să își exprime, în acest mod, gratitudinea pentru eroii neamului, care s-au jertfit pentru țară.

De altfel, reprezentanți ai tinerei generații iau parte în mod constant la proiecte împreună cu MApN, cum ar fi „Școala altfel”, „Ministru pentru o zi”, la programe de internship sau lecții deschise pe diferite teme.

La ceremonia organizată de MApN la Mormântul Ostașului Necunoscut, din Parcul Carol I, au luat parte, în acest an, circa 100 de copii din clasele IV – IX, de la două școli din Capitală – Școala Gimnazială nr. 188 și Liceul Internațional IOANID – împreună cu profesori de la cele două instituții de învățământ, care au depus flori la monument.

O parte dintre copii și-au exprimat chiar dorința de a da citire numelor de eroi, în cadrul Ceremoniei solemne de rostire a numelor eroilor, considerând acest lucru drept o veritabilă lecție de istorie.

La eveniment au participat doar elevii care și-au dorit acest lucru, cu acordul părinților.

Pe parcursul activității, copiii au primit sticle cu apă, având în vedere că temperatura era destul de ridicată, iar cei care au dorit au putut sta la umbra copacilor din parc.

Din păcate, trei copii, din cei peste 100, au fost afectați de cădură și au primit asisență medicală la fața locului, revenindu-și în scurt timp și deplasându-se la școală împreună cu colegii lor, de unde au fost preluați de părinți.

Sursa foto: G4Media.ro

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

4 comentarii

 1. Generatia SNOW-FLAKE. Aceeasi care se simt ofensati de orice parere in dezacord cu a lor si cei care se identifica prin 25 de genuri. Strabunii lor erau luat la razboi la 18 ani si si-au dat viata fix pentru BLM si PRIDE MONTH. ‘Halal’ generatie!

  • @Tele-Orman
   Cata empatie in comentariul tau! Adica la trei copii li se face rau de caldura – ceea ce i se poate intampla si unui adult – si tot ce poti sa spui este propaganda de doi bani? Comentariul tau spune mai multe despre tine decat despre generatia lor…
   Stii care era speranta de viata a strabunicilor lor? Apropo de snow-flake…

  • Nu am spus ca e propaganda, am spus ca sunt slabi de inger. Si asta este generatia. Li se face rau si se sint ofensati din orice. Atunci le ure, Mult Succes in viata reala, care iti bate la usa, iti da un pumn in nas si te lasa intr-o balta de sange pe parchet. Cum vor ei sa supravietuiasca in Romania, daca li se face rau de la … soare? Probabil vor pleca spre Vest…dar…si acolo este soare. Eu zic sa invete sa mearga catre umbra daca soarele este prea puternic, nu sa se planga precum niste spalatorese.

 2. Sunt viitorii lideri ai Romanikai, falsa ‘elita’ prefabricata in laboratoare, de la liceul de securici, proprietatea fiicei de fost securici suprem in anii 90, sunteti ziaristi, ar trebui sa stiti. E plin acolo, in afara de copilasi dragalasi de politicieni, de copilasi dragalasi de cantaciosi si alte vedete de -ale Romanikai.
  Ce e distractiv e ca doamna fiica de securici educa pe doua planuri, academic si in scoala vietii, fiind si proprietara de loftulici si ii jupoaie de bani pe amatorii de ‘elite’ si la scoala, si la clubulache.
  Elita adevarata a Romaniei, tinerii ei de aur, e risipita in zari albastre, ce sa faca pe aici? Uitati-va bine la lesinatii din parc, peste 10, 15 ani o sa -i votati sau o sa-i vedeti consilieri si alte lighioane dupa ce vor fi facut o facultate de kkt.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.