G4Media.ro

Manifestații ample în centrul Madridului împotriva grațierii liderilor separatiști catalani

sursa foto: Pexels

Manifestații ample în centrul Madridului împotriva grațierii liderilor separatiști catalani

Mii de spanioli au ieşit duminică în stradă în centrul Madridului în semn de protest împotriva intenţiei guvernului de a-i graţia pe cei 12 politicieni catalani condamnaţi în legătură cu tentativa de secesiune din 2017, relatează Reuters şi AFP.

Cel puţin 25.000 de oameni, potrivit poliţiei, se adunaseră duminică la orele prânzului în piaţa Colon. Între cei prezenţi se aflau şi liderii Partidului Popular, principalul partid de opoziţiei, şi formaţiunii de extremă dreapta Vox, Pablo Casado şi Santiago Abascal.

(Premierul Pedro) „Sanchez să fie atent: o să-i graţieze (pe independentişti), dar spaniolii nu-l vor ierta”, a afirmat primarul Madridului (PP), Jose Luis Martinez Almeida.

Nouă lideri ai separatiştilor catalani au fost condamnaţi la închisoare între 9 şi 13 ani, în octombrie 2019, pentru încercarea de a declara independenţa provinciei lor, în legătură cu referendumul din Catalonia, interzis de guvernul de la Madrid. Alţi trei acuzaţi au fost consideraţi vinovaţi doar de nesupunere, faptă mai puţin gravă, pentru care nu au primit pedepse cu închisoarea.

Dreapta a reuşit să reunească, în februarie 2019, zeci de mii de oameni care au cerut demisia lui Sanchez, acuzându-l că a „trădat” Spania prin dialogul cu separatiştii catalani.

Planul guvernului de a-i graţia în scurt timp pe cei 12 creează divizare în rândul opiniei publice spaniole, 63% dintre cei intervievaţi într-un sondaj publicat duminică de niusdiario.es afirmând că i se opun şi 25% pronunţându-se împotrivă.

sursa: Agerpres.ro, sursa foto: Pexels

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

6 comentarii

 1. Acolo să putrezească secesioniștii

 2. Baietii striga …free navalni…

 3. 63% dintre cei intervievaţi într-un sondaj publicat duminică de niusdiario.es afirmând că i se opun şi 25% pronunţându-se împotrivă.

  Deci, G4,, daca unii se opun si ceilalti sunt imptriva, cati sunt de acord?

  • Niciunul în plm

  • Da cică is divizată, unii folosesc cuvântul împotriva, ceilalți doar se opun!
   De unde aibă au preluat express stirea? Radio barcelona?😀

  • Articole G4Media. Din ce in ce mai multe timpenii, si niciodata corectate.