G4Media.ro

Manifestație de amploare în Georgia, la Tbilisi, în sprijinul Ucrainei care se…

sursa foto: Twitter/ Tbilisi protest

Manifestație de amploare în Georgia, la Tbilisi, în sprijinul Ucrainei care se confruntă cu invazia militară a Rusiei. Sute de persoane au ieșit în stradă și la Roma, la Dublin și în Bosnia

În capitala Georgiei, la Tbilisi, a avut loc vineri seara o nouă manifestație cu zeci de mii de persoane, care s-au adunat în stradă pentru a-și exprima sprijinul față de Ucraina. Proteste față de decizia lui Vladimir Putin de a invada Ucraina au avut loc și în alte orașe mari din Europa, la Dublin, Roma, Cluj Napoca, și chiar și în Sankt Petersburrg. Oamenii au ieșit în stradă și în Bosnia.

Manifestația din Georgia a fost îndreptată ș împoriva guvernului georgian, din cauza lipsei de răspuns a autorităților la invazia rusă, relatează digi24.

Sute de presoane au ieșit în stradă, pentru a doua zi la rând, pe străzile din Sankt Petersburg, să protesteze față de invazia decisă de liderul de la Kremlin, în ciuda faptului că proape 1.900 de oameni au fost arestați în Rusia, pentru că au participat zilele trecute la protestele anti-război. 

Manifestație pro Ucraina a avut loc și în Bosnia. Oamenii au rememorat trauma războiului din propria ţară atunci, cerând lumii să tragă învăţăminte din experienţa lor tragică, relatează Digi24, conform Reuters.

Demonstranţii au purtat bannere cu mesajele „Sarajevo înţelege” şi „Învăţaţi de la Sarajevo, salvaţi Kievul”.

Manifestații au mai avut loc joi în alte orașe din Europa și din lume. 

La Dublin a avut loc un protest în fața ambasadei Rusiei din Irlanda. Acolo, mai multe persoane furioase au asaltat mașina ambasadorului rus care încerca să intre în ambasadă.

Oameni au ieșit în stradă și la Roma. 

Sursa foto: Mariam Gaboshvil/Twitter
Citește și

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Citește și...

1 comentariu

  1. Georgia,se pare că Putin are șanse să saboteze și ce a adunat până acum.