G4Media.ro

Manifestație de amploare a polițiștilor francezi pentru a atrage atenţia asupra violenţei…

sursa foto: captura

Manifestație de amploare a polițiștilor francezi pentru a atrage atenţia asupra violenţei şi riscurilor tot mai mari la care sunt supuşi

Personalităţi politice s-au alăturat miercuri poliţiştilor francezi la o amplă manifestaţie la Paris, pentru a atrage atenţia asupra violenţei şi riscurilor tot mai mari la care sunt supuşi poliţiştii în Franța. Manifestanții acuză răspunsul inadecvat al justiţiei în faţa infracţionalităţii în creştere, relatează Agerpres, conform AFP şi EFE.
Cu un an înaintea alegerilor prezidenţiale, criminalitatea şi insecuritatea au ajuns să se numere printre principalele preocupări ale electoratului francez.
Protestul de miercuri, la care au participat circa 35.000 de persoane şi s-a desfăşurat în faţa parlamentului francez, a fost organizat de sindicatele poliţiştilor la două săptămâni după uciderea poliţistului Eric Masson în timpul unei operaţiuni antidrog – o dramă care a revoltat poliţia, deja marcată de asasinarea pe 23 martie a lui Stéphanie Monfermé, agentă administrativă la comisariatul din Rambouillet, de către un tunisian radicalizat.
Însuşi ministrul de interne Gérald Darmanin s-a alăturat acestui protest. ”Am venit pur şi simplu pentru a sprijini poliţiştii, este ceva perfect normal, ei trec printr-un moment dificil”, a explicat Darmanin.
În schimb, colegul său titular al Justiţiei, Eric Dupond-Moretti, absent de la protest, a fost ţinta manifestanţilor şi a sindicatelor, care acuză reacţia inadecvată a justiţiei franceze faţă de infractori.
Şi alţi politicieni s-au alăturat manifestaţiei, pe lângă membri ai Adunării Naţionale (de extremă dreapta) şi ai Partidului Comunist numărându-se şi alţii din Partidului Socialist sau ecologişti. 
Sursa Foto: captura video

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

4 comentarii

  1. sint mai importanti negrii decit politistii
    rusine Franta. ati ajuns o tara in care nu mai vreau multi ma traiasca

  2. Au venit migrantii peste voi, fac legea, omoara oameni, sunteti dovediti deja. Europa se preda in fatza hoardelor de musulmani lipsiti de orice urma de civilizatie. Verii alora din Gaza, apropo.

  3. Se dezintegrează tot, dacă prostii o tot dau cu politicaly corect, Europa nu are cum sa existe în acest fel.

  4. Se rasucesc Cruciatii in mormant cand vad islamizarea Frantei, a Europei.!In curand, Bisericile Crestine din Ierusalim se vor transforma in sarii precum Catedrala SF. Sofia-Leaganul Ordodoxiei Romaniei-Patriarhia Constantinopolului-.