G4Media.ro

Mandatul lui Valery Gherasimov la comanda „operațiunii militare speciale” din Ucraina, caracterizat…

Sursa foto: Kremlin.ru

Mandatul lui Valery Gherasimov la comanda „operațiunii militare speciale” din Ucraina, caracterizat de „eșec” – Ministerul britanic al Apărării: „Împinge limitele până unde conducerea politică a Rusiei va tolera eșecul”

Cea mai recentă actualizare a informațiilor din partea Ministerului britanic al Apărării (MoD) cataloghează performanțele șefului Statului Major rus, generalul Valery Gherasimov, care, potrivit MoD, „împinge limitele până unde conducerea politică a Rusiei va tolera eșecul”, relatează The Guardian.

Prezentăm mai jos actualizarea zilnică a Ministerului britanic al Apărării:

„La 11 ianuarie 2023, șeful Statului Major General rus (CGS), generalul Valery Gerasimov, a preluat personal comanda «operațiunii militare speciale» din Ucraina.

Mandatul lui Gherasimov a fost caracterizat de un efort de a lansa o ofensivă generală de iarnă cu scopul de a extinde controlul rusesc asupra întregii regiuni Donbas. După optzeci de zile, este din ce în ce mai evident că acest proiect a eșuat.

Pe mai multe axe de pe frontul din Donbas, forțele rusești au obținut doar câștiguri marginale, cu prețul a zeci de mii de victime, irosindu-și în mare parte avantajul temporar în materie de personal obținut în urma „mobilizării parțiale” din toamnă.

După zece ani în funcția de CGS, există o posibilitate realistă ca Gerasimov să împingă limitele până unde va tolera eșecul conducerea politică a Rusiei”.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

1 comentariu

  1. Polologhie marca UK MoD, acuma ii evaluează pe generalii rusi – cred ca au contract cu Putin sa facă evaluările astea, ca sa stie rusii cine trebuie sa cada de la geam/ balcon.