G4Media.ro

Mandatul de arestare împotriva lui Putin este „doar începutul”, afirmă Ucraina: „Decizie…

Sursa foto: Dimitar DILKOFF / AFP

Mandatul de arestare împotriva lui Putin este „doar începutul”, afirmă Ucraina: „Decizie istorică pentru întregul sistem de drept internațional”

Înalți oficiali ucraineni au salutat vestea că Curtea Penală Internațională a emis un mandat de arestare pe numele lui Vladimir Putin, relatează Sky News.

Procurorul general Andriy Kostin a declarat că decizia este „istorică pentru Ucraina și pentru întregul sistem de drept internațional”.

Andriy Yermak, șeful biroului prezidențial ucrainean, a declarat că mandatul este „doar începutul”.

Context

Curtea Penală Internațională a emis mandate de arestare pe numele președintelui rus Vladimir Putin și al Mariei Lvova-Belova, a anunțat instituția, vineri, într-un comunicat de presă, citat de CNN, BBC și The Guardian.

Curtea a precizat că președintele rus „este presupus responsabil pentru crima de război de deportare ilegală a populației (copiilor) și cea de transfer ilegal al populației (copiilor) din zonele ocupate ale Ucrainei în Federația Rusă”. Lvova-Belova este oficialul rus aflat în centrul presupusului plan de deportare forțată a mii de copii ucraineni în Rusia.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...