G4Media.ro

Mâncarea servită într-un spital din Belgia, apreciată de un prestigios ghid gastronomic…

Sursa foto: Dreamstime

Mâncarea servită într-un spital din Belgia, apreciată de un prestigios ghid gastronomic / Spitalul a adus experţi pentru a îmbunătăţi preparatele din peşte, sosurile şi mâncărurile din cartofi

Mâncarea servită într-un spital din vestul Belgiei a fost apreciată de un prestigios ghid de restaurante francez, informează Reuters. AZ Groeninge, situat în oraşul Kortrijk, a devenit primul spital din Benelux recunoscut oficial de Gault & Millau pentru calitatea preparatelor pe care le serveşte pacienţilor.

Marc Declerck, director executiv al Gault & Millau Benelux, a spus că producătorul ghidului colaborează de peste 10 ani cu diverse firme şi cămine de bătrâni în ceea ce priveşte mesele servite angajaţilor sau rezidenţilor.

Spitalul a adus experţi de la Gault & Millau pentru a examina mâncarea şi a oferi sfaturi pentru îmbunătăţirea meselor, în special în ceea ce priveşte preparatele din peşte, sosurile şi mâncărurile din cartofi.

Ghidul a stabilit ulterior că preparatele oferite de spital au un standard înalt, iar directorul publicației  a spus că ar fi fericit să poată servi unele dintre preparate chiar la el acasă.

Cel mai important sfat, a spus el, este folosirea unor ingrediente de calitate şi a unor reţete simple.

”Oamenii nu vor neapărat lucruri complicate. Să fie sănătos, să fie gustos… Încearcaţi să gătiţi pentru ei ca şi cum aţi găti pentru propria persoană”, a spus el.

Preparatele destinate pacienţilor nu vor fi efectiv prezente în ghidul anual al restaurantelor, dar au fost certificate în mod oficial de Gault & Millau pentru 2023.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

1 comentariu

  1. Si eu am apreciat mancarea servita la un spital din sudul Romaniei, fara cartofi.