G4Media.ro

Managerul spitalului Colentina, condamnat la 3 ani de închisoare cu suspendare, după…

Sursa foto: Pexels

Managerul spitalului Colentina, condamnat la 3 ani de închisoare cu suspendare, după ce instanța a admis acordul de recunoaștere a vinovăției / Directorul este acuzat că i-a dat lui Cristian Plută 20.000 euro mită pentru a fi numit în funcție

Managerul Spitalului Colentina, George Mirel Cristescu, a fost condamnat joi de Tribunalul Bucureşti la 3 ani de închisoare cu suspendare, într-un dosar în care este acuzat că a dat o şpagă de 20.000 de euro pentru a fi numit în funcţie, relatează Agerpres.

Decizia vine după ce tribunalul a validat un acord încheiat de George Mirel Cristescu cu procurorii DNA, în care acesta şi-a recunoscut vinovăţia.

De asemenea, George Mirel Cristescu trebuie să presteze muncă neremunerată în folosul comunităţii pe o perioadă de 120 de zile în cadrul Primăriei Oraşului Eforie sau în cadrul DGASPC Constanţa.

Într-un dosar separat au fost trimişi în judecată directorul adjunct al Administraţiei Spitalelor şi Serviciilor Medicale Bucureşti din cadrul Primăriei Capitalei, Cristian Plută, acuzat de luare de mită, Silviu Stăncilă (intermediarul mitei) şi un consilier al lui Plută.

Totodată, omul de afaceri Dumitru Alexandru Paul, cel care i-a dat o altă mită lui Cristian Plută, a încheiat cu DNA un acord de recunoaştere a vinovăţiei, cauza acestuia fiind pe rolul tribunalului.

Conform DNA, Cristian Plută a cerut şi a primit 20.000 de euro de la George Mirel Cristescu, pentru a obţine numirea acestuia în fruntea Spitalului Colentina.

Banii i-au fost daţi de Cristescu lui Plută într-o pungă de hârtie, în timpul unei întâlniri la un restaurant din Capitală.

Plută i-ar fi dat jumătate din bani şefei sale, Oana Sivache, directorul general al ASSMB, care a participat de altfel la întâlnirea din restaurant, însă aceasta l-a denunţat la DNA şi a înmânat banii procurorilor.

Probele procurorilor constau într-o înregistrare audio făcută de Oana Sivache, dar şi interceptări în mediul ambiental.

Cristian Plută mai este acuzat de DNA că a cerut şi primit 60.000 de euro mită de la omul de afaceri Dumitru Alexandru Paul, iar la schimb firma acestuia, SC Palex Construcţii Instalaţii SRL, a primit un contract în valoare de 115 milioane lei, ce avea ca obiect efectuarea de lucrări de reparaţii la mai multe spitale din Bucureşti.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...