G4Media.ro

Managerul general al Serviciului de Ambulanță Neamț și două asistente șefe, reținuți…

Sursa Foto: PresaSM

Managerul general al Serviciului de Ambulanță Neamț și două asistente șefe, reținuți de DNA pentru luare de mită

Manager general interimar al Serviciului de Ambulanță Județean Neamț, Dan Dorin Morenciu, și două asistente șefe au fost reținute de procurorii DNA pentru luare de mită. Cei trei sunt acuzați că au primit mită 48.000 de euro pentru un concurs de angajare pe perioadă nedeterminată.

Cine sunt persoanele reținute:

  • MORENCIU DAN DORIN, manager general interimar al Serviciului de Ambulanță Județean (S.J.A.) Neamț, acuzat de luare de mită, în formă continuată
  • PREDA ELENA și ROZOSCHI MARIA LUMINIȚA, asistente șefe în cadrul S.J.A. Neamț, acuzate de complicitate la luare de mită, în formă continuată.

Care sunt acuzațiile procurorilor:

În perioada 2 – 10 mai 2022, Dan Dorin Morenciu, prin intermediul celor două subalterne ar fi pretins de la opt persoane câte 5.000 euro pentru a fi declarați admise la un concurs care viza ocuparea posturilor pe o perioadă nedeterminată, pentru personalul sanitar și sanitar auxiliar care a ocupat fără concurs posturi de execuție, pe o perioadă determinată, în perioada stării de alertă.

În data de 18 mai, Morenciu a primit pe o strada din municipiul Piatra Neamț, de la Elena Preda, suma de 40.000 euro, ocazie cu care s-a procedat la constatarea infracțiunii flagrante.

Independent de înțelegerea avută inițial cu Morenciu, Elena Preda ar fi pretins și primit de la cele opt persoane suma de 6.000 euro/persoană și nu 5.000 de euro așa cum se stabilise inițial.

Diferența de 8.000 euro i-ar fi fost remiși Mariei Rozoschi tot în data de 18 mai, în sediul S.J.A. Neamț. Banii au fost identificați de procurorii anticorupție în urma unei percheziții corporale.

Cei trei vor fi prezentați vineri Tribunalului Bacău cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

În cauză procurorii anticorupție au beneficiat de sprijinul Direcției Generale Anticorupție și al Direcției de Operațiuni Speciale.

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

2 comentarii

  1. Si procurorul si militianul trebuiau incarcerati cel putin 20 de ani.Ei trebuia sa apere si sa aplice legea ..

  2. Și de aceea procurorii trebuie scoși din rândul magistraților, pe lângă stabilirea unor răspunderi clare în cazul abuzului în serviciu și împotriva legii. Parchetarii, în cele mai multe cazuri, își fac treaba dacă faptele sunt mediatizate și nu intervine vreo hienă cu relații; altfel, dorm pe ei și primesc sume exagerate…