G4Media.ro

Mamă și fiică, închisoare cu suspendare după ce femeia a divorțat fără…

Sursa foto: Pixabay

Mamă și fiică, închisoare cu suspendare după ce femeia a divorțat fără știința soțului / Acesta era plecat la muncă în Anglia, iar când s-a întors în țară, soția era deja căsătorită cu alt bărbat  

Plecat la muncă în străinătate, un ieşean s-a trezit divorţat fără să știe, iar când a aflat despre asta, nevasta lui era deja măritată cu altul, relatează Ziarul de Iași.

Latura penală a situaţiei a fost analizată de magistraţii Judecătoriei Răducăneni. Soluţia găsită de aceştia nu a fost însă pe placul bărbatului, care a atacat în faţa instanţei superioare. Verdictul va fi pronunţat de Curtea de Apel.

Cei doi nu mai formau un cuplu de mai mult timp, însă bărbatul nu a vrut niciodată să divorțeze. În 2020, femeia a convins un funcționar să facă actele de divorț necesare, iar în lipsa bărbatului a semnat fiica acestuia.

Funcționarul a fost condamnat în primă instanță la 2 ani de închisoare, cu suspendare, pentru abuz în serviciu şi fals intelectual. Ecaterina Feraru, soția bărbatului, a primit aceeaşi pedeapsă, dar pentru instigare la abuz în serviciu, instigare la fals intelectual şi instigare la fals material în înscrisuri oficiale. Fiica celor doi, Beatrice Ţîbîrnea a primit o pedeapsă de 10 luni de închisoare, tot cu suspendare, pentru fals material în înscrisuri oficiale.

De asemenea, judecătorii au dispus desfiinţarea certificatului de divorţ întocmit ilegal, actele întocmite în baza acestuia urmând să fie desfiinţate ulterior, prin acţiuni distincte.

Formal, Ecaterina Feraru este căsătorită deocamdată cu doi bărbaţi, ea putând fi cercetată pentru bigamie.

Sursa foto: Pixabay

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

4 comentarii

  1. Când e vorba de funcţionărime-pensii-speciale, fraţii lor tot pensii-speciale devin subit tare milostivi și inţelegători. S-a văzut la crima jandarmilor din Vatra Dornei.

    https://www.libertatea.ro/stiri/femeia-jandarm-care-a-pulverizat-spray-paralizant-spre-un-barbat-care-a-murit-achitata-de-curtea-militara-de-apel-bucuresti-4087224

  2. Adică ce a făcut Iohannis cu PSD.

  3. eterna si fascinanta romanie. si ce face cu noul certificat de casatorie, care e emis legal pe baza unui certificat de divort valabil, dar emis ilegal?

    si in general, daca vrei sa divortezi si sotul nu vrea, esti obligata sa stai cu el, sau cum?