G4Media.ro

Majoritatea salariaţilor americani vor trebui să fie vaccinaţi până la 4 ianuarie…

sursa foto: Facebook/ Joe Biden

Majoritatea salariaţilor americani vor trebui să fie vaccinaţi până la 4 ianuarie 2022

Zeci de milioane de salariaţi americani vor trebui să se vaccineze împotriva COVID-19 până la data de 4 ianuarie, a anunţat joi administraţia preşedintelui Joe Biden, transmite AFP, preluată de Agerpres.

Obligaţia de vaccinare, care vizează companiile care au cel puţin 100 de angajaţi, personalul medical şi salariaţii subcontractanţilor agenţiilor federale, este una dintre măsurile cele mai radicale adoptate de guvernul american în încercarea de a ţine sub control epidemia care afectează redresarea economică.

”Există acelaşi termen coerent pentru aceste trei categorii – 4 ianuarie 2022”, dată la care angajaţii vor trebui fie să fi primit schema completă de vaccinare, fie să înceapă să se supună cel puţin unui test pe săptămână, a indicat joi un înalt demnitar american.

În luna septembrie preşedintele Joe Biden prezentase în timpul unui discurs la Casa Albă această măsură, care ar viza două treimi din forţa de muncă din SUA.

Mai multe companii, printre care Tyson Foods sau United Airlines, au pregătit deja terenul, prin impunerea la finalul lunii septembrie a acestei obligaţii pentru angajaţii lor.

Constructorul auto Ford le-a cerut celor 32.000 angajaţi ai săi să se vaccineze până la 8 decembrie, cu unele excepţii de natură religioasă sau medicală, potrivit mai multor media americane.

Însă în ţara libertăţilor individuale, măsura a provocat iritare în rândul opoziţiei republicane, care denunţă o ”dictatură”.

Pandemia de COVID-19 a cauzat până acum moartea a aproximativ 750.000 de persoane în SUA.

Într-un sondaj publicat în octombrie de Society for Human Resource Management, 90% dintre angajatorii intervievaţi estimau că este dificil de pus în practică obligaţia de vaccinare.

sursa foto: Facebook/ Joe Biden

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

10 comentarii

  1. Da’ cum, că e ilegal, trebuie să ai drept să-ti îmbolnăvești si să-ti ucizi colegii de muncă, uite, cum este in cea mai prietenească țară din lume: Noviciokland!

    • corbule, pana acum au fost mai multe de cazuri de nevaccinati infectatzi de la vaccinatzi purtatori de karkalete! daca esti nevaccinat si iei boala (faci o forma nasoala, asa cum spunetzi) deci esti praf, stai in pat nu mergi la mall sa bagi o saorma, asa cum se flendura toti aia cu „ceferticate” si netesttatzi!

  2. Să le facă cu Pfizer, că au zis oamenii de știință că nu e problemă că Ventavia a falsificat datele testelor.
    Adică, dacă ai avut încredere în știință și ți-ai făcut prima doză cu o chestie experimentală, de ce să n-ai încredere în continuare că datele nu au fost falsificate prea tare tocmai acum, înainte de doza a 4-a?

    • Treaba e limpede ca apa de izvor, doar o stii de Facebook!

    • Facebook: g4media.ro/un-subcontractor-al-pfizer-grupul-texan-ventavia-acuzat-de-falsificare-de-date-si-intarzierea-asigurarii-urmaririi-efectelor-secundare-in-cadrul-unor-teste-clinic.html

  3. Statul aliat cu corporațiile pentru a încalca drepturile cetățenilor. Se numește fascism.

    • Te referi la Rusia, nu?

    • Bai goigule pune mana pe cartile de istorie si citeste, poate ai sa intelegi, desi n-as crede ce inseamana fascism, comunism, socialism, feudalism, marxism si alte forme de oranduire sociala, pe care bezmetici ca tine le vehiculati pe aici fara sa aveti habar ce inseamna. Prostovanule

    • @prostalaul de mai sus. Tot cu certificatul asta va scoate astia de la Obregia, sa comentati p-aici? Asistatu’ pu… mele!

  4. Ce noroc pe americani ca au inca dreptul sa-si cumpere arme si sa-si apere cu ele libertatea si sanatatea!