G4Media.ro

Maia Sandu: Republica Moldova este următoarea cea mai afectată economic din cauza…

Foto: Facebook / Primăria Chișinău

Maia Sandu: Republica Moldova este următoarea cea mai afectată economic din cauza războiului după Ucraina și Rusia

Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, susține că nu există riscuri militare pentru țara sa, afirmând că nu există indicii care ar confirma tentative din partea Rusiei de a implica Chișinăul în război, transmite Agora.md. Șefa statului susține că riscurile la adresa Moldovei sunt mai degrabă de ordin economic, afirmând că partenerii externi care au vizitat țara în ultima perioadă și-au manifestat disponibilitatea de a oferi ajutor financiar.

„Nimeni nu poate afirma cu certitudine ce se poate întâmpla mâine sau poimâine. Noi, în continuare, pledăm pentru pace și sperăm că această pace va fi reinstaurată în Ucraina. În continuare, condamnăm agresiunea Federației Ruse împotriva Ucrainei și facem ceea ce putem face în această situație. La baza tuturor deciziilor guvernării stă necesitatea asigurării păcii în R. Moldova și a siguranței cetățenilor. Ne facem datoria de buni vecini și îi ajutăm pe cei care încearcă să-și salveze viața, fugind din calea războiului”, a declarat Sandu în cadrul emisiunii „Bună Seara” de la postul public de televiziune.

Șefa statului a menționat că a avut o discuție cu președintele Zelenski în urmă cu câteva zile, în care i-a spus ceea ce fac autoritățile de la Chișinău pentru oamenii care vin din Ucraina.

„Secretarul de stat Blinken mi-a confirmat că nu au nici o informație care ar atesta un risc de ordin militar pentru Republica Moldova. Dar avem problema economică. Dincolo de cele două țări implicate în război, Republica Moldova este următoarea cea mai afectată economic din cauza acestui război. Noi și până la acest război aveam multe crize cu care încercam să luptăm, demnitarii străini vin să vadă cu ce ne pot ajuta, pe domeniul energetic, economic. E un semnal de sprijin și este o posibilitate și pentru noi ca acești oameni să ne cunoască”, a spus șefa statului.

sursa: Agora.md

Sursa foto: Facebook Primăria Chișinău

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

2 comentarii

  1. youtube.com/watch?v=lTuARbQ1JNE