G4Media.ro

Maia Sandu mulțumește României și lui Iohannis pentru apelul către UE

Maia Sandu mulțumește României și lui Iohannis pentru apelul către UE

Maia Sandu, premierul desemnat de noua coaliție guvernamentală din Republica Moldova, a mulțumit României pentru ”sprijinul constant” dat Moldovei, precum și președintelui Klaus Iohannis pentru apelul către liderii UE pentru rezolvarea urgentă a blocajului politic de la Chișinău.

”Vreau să mulțumesc României și domnului Președinte Klaus Iohannis pentru sprijinul constant pe care România îl acordă Republicii Moldova. În mod special, salutăm apelul Președintelui Iohannis către liderii Uniunii Europene cu privire la soluționarea, în regim de urgență, a situației politice actuale din țara noastră”, a scris Maia Sandu vineri pe Facebook.

Poziționarea Maiei Sandu vine la două zile după ce președintele Iohannis a trimis o scrisoare președintelui Consiliului European și președintelui Comisiei Europene privind situația din Republica Moldova, în care cere găsirea ”în regim de urgență” a unei soluții negociate pentru a pune capăt ”gravei crize constituțională și politică, care prezintă riscuri pentru stabilitatea sa”.

”Oamenii din Republica Moldova vor sa trăiască liber într-un stat prosper, guvernat în baza valorilor și principiilor europene, să se simtă în siguranță în propria țară, eliberați de dictatură, corupție și frică. Am deplina încredere și convingere că domnul Președinte Iohannis sprijină aceleași deziderate și va susține în continuare aspirațiile cetățenilor Republicii Moldova”, a mai scris Maia Sandu.

Foto: Contul de Facebook al Maiei Sandu

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

8 comentarii

 1. Ce doamna incantatoare! Cata rezistenta! Ani de zile un individ feroce si camarila sa au dirijat banditeste destinele unei tarisoare subrezite, numita in deradere „tara miliardelor spalate, tara miliardului furat” unde nimeni nu a fost pedepsit. Cum a putut Romania, tara-mama, sa lase ca acest codos PLahotniuk – cioclul statului RM -sa se ridice (sa fie ridicat) din tenebrele anonimatului si sa fie investit cu puteri discretionare? Acum, ce-ti doresc eu tie, dulce Romanie? Sa-ti schimbi atititudinea si sa manifesti sustinere fata de noul guvern condus de superba dna Maia Sandu.

  • Istoria ne da un indiciu: sforile se trag la Bucuresti – in acest oras, RM nu a fost niciodata iubita; functionarii de la „centru” (ce ironie involuntara sinistra!) ar da RM bucurosi Rusiei asa cum au dat-o si in 1940! Acesti functionari se tem de Moldoveni – si uras ideea sa-i vada pe Moldoveni uniti intre granitele Romaniei unite. Se tem ca dupa aceasta unire a Moldovenilor, este doar o chestiune de timp pana Bucurestiul va pierde statutul de Capitala (si da, il vor pierde).

  • Te inseli,Ioane.Bucurestiul nu este in stare sa gestioneze miscarile separatiste ale celor 1-1,5 milioane de unguri din Transilvania si acum mai vrem inca un milion de rusi,ucrainieni sau gagauzi din R.M.Republica Moldova trebuie lasata sa-si urmeze singura destinul istoric iar noi ,daca tinem cu adevarat la ei,avem datoria sa o ajutam.Mai bine ne-am preocupa de nivelui de trai ,de salariul mediu sau democratia din Romania si moldovenii ne vor cauta daca ei considera ca e mai bine cu Romania.Dragoste cu sila nu exista.

  • Nea Ioane, lasa-ne cu vrajeala, mergi la Putin sa-ti dea diurna si culca-te. Facusi mata sondaj si te-ai prins ce vor si ce-ar face ai de la Bucuresti.
   Bravo, somn usor!

  • Nene ivan,lasa romanii in pace,nu avem de gand sa ne unim cu 1,5 milioane de rusi ,avem destui kgbisti la putere si vrem al dracului de mult sa se intoarca de unde au venit pe capul nostru!!Panimaisi,gaspadin ivan?

 2. Maia Sandu sa fii tare,
  Cum a fost Stefan Cel Mare!

 3. Felicitari Maia, ai castigat o vacanta de pomina la Miami.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.