G4Media.ro

Maia Sandu, favorită detașată la alegerile prezidențiale din Moldova

Foto: Maia Sandu / Facebook

Maia Sandu, favorită detașată la alegerile prezidențiale din Moldova

Președinta Maia Sandu se clasează pe primul loc în preferințele electoratului din Republica Moldova cu peste 27% și ar câștiga un nou mandat dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri prezidențiale anticipate, potrivit unui sondaj IMAS citat de Unimedia.

Ea e urmată de Igor Dodon cu 16%. La mare distanță vin Renato Usatîi, edilul capitalei Ion Ceban și fostul premier Ion Chicu – fiecare cu circa 6%.

Fosta bașcană a Găgăuziei Irina Vlah e cotată cu 4,9% din preferințe.

Sondajul a fost acreditat de Comisia Electorală Centrală. Acesta a fost realizat în perioada 2-24 septembrie, pe un eșantion de 822 persoane, față în față, de către operatori IMAS, în limbile română și rusă, marja de eroare fiind de circa 3,4%.

Președinta Maia Sandu refuză să spună dacă va candida sau nu pentru al doilea mandat de șef de stat. „E devreme să discutăm acest subiect”, a spus președinta.

Anterior, Bloomberg a scris că Maia Sandu va candida pentru încă un mandat de președinte al Republicii Moldova la alegerile din anul viitor. Declarația ar fi fost făcută în cadrul unui interviu pentru publicație. Ulterior, însă, articolul a fost redactat. „Nu am anunțat nimic. A fost o neînțelegere, au corectat articolul. Nu am discutat acest subiect”, a explicat Maia Sandu. (Preluat de RADOR RADIO ROMÂNIA)

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

2 comentarii

  1. Pentru acuratetea stirii: cu procentul din sondaj, daca duminica viitoare ar avea loc alegeri, Maia Sandu nu ar castiga un nou mandat, ci s-ar clasa pe locul intai. Mandatul l-ar castiga, foarte probabil, dar in turul 2. Insa pentru acest tur sondajul nu ne spune nimic. Probabil si fiindca e mult mai complicat.

  2. Bravo Maia vei ramane in istorie ca presedinta care a unit de iure Romania cu Moldova furata de Stalin de la patria mama.