G4Media.ro

Maia Sandu a declarat că problema retragerii din CSI, comunitatea controlată de…

Foto: Ilustratie Republica Moldova / Vasile Curtu

Maia Sandu a declarat că problema retragerii din CSI, comunitatea controlată de Rusia, nu se discută acum

Președintele Maia Sandu a spus că problema retragerii din CSI nu este discutată în prezent, transmite agenția Infotag, citată de Rador.

„Să vorbim obiectiv: CSI nu este doar Rusia, dar și alte țări. Chișinăul are beneficii comerciale și economice nu numai în relațiile cu Rusia, dar și din cooperarea cu alte țări”, a spus Sandu.

Ea a mai menționat că apartenența la CSI n-ar trebui să fie legată de procesul de integrare europeană a Moldovei. „Acum este prematur să vorbim despre retragerea din CSI. Să ajungem la asta și vom discuta. Să ne mișcăm rând pe rând”, a spus președintele.

Referindu-se la examinarea cererii Moldovei de aderare la UE, ea și-a exprimat speranța că deja în iunie Moldova va primi statutul de candidat la UE.

„Desigur, însuși procesul de integrare europeană va fi lung. Nu mă apuc să spun astăzi câți ani va dura. Trebuie să înțelegem că integrarea europeană nu va veni mâine, chiar dacă vom obține statutul de țară candidată la UE. Situația se schimbă acum rapid, multe vor depinde de situația geopolitică”, a spus Sandu. (Foto: Ilustratie Republica Moldova / Vasile Curtu)

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

11 comentarii

 1. Alta prostanca si sorosista asta de M.Sandu.

 2. Mai Maia, nu poti fi oaia care suge la 2 tzatze, ca nu mai apuci niciuna. Hotaraste-te, cu rusii sau cu lumea civilizata.

  • Dacă tăcea, filozoafa rămânea, dar se pare ca nu este cazul. Dacă o tine asa, adio Europa. Cred ca ne pierdem timpul și banii, sa se ducă sa stea în csi.

 3. exact, o oaie proasta.

  acum 3 luni, cand semna cererea de aderare la ue, uite ce zicea: Atunci când vom avansa suficient de mult pe parcursul european, vom considera și momentul potrivit când Republica Moldova va trebui să renunțe la CSI.

  invatata sa suga din 2 parti, poate ramane doar cu suptul…

 4. Maia Sandu are 2 temeri:
  – se teme de Rusia, pe care nu vrea să o supere dar vrea
  – se teme de unirea cu România,ceea ce i-ar desființa postu.
  Din aceste motive, joacă la mai multe capete, CSI, UE, NATO.
  Va ține schema ? Cât ?

 5. Iliescu a făcut o greșeală istorică acceptând numele acestei țări. Trebuia să se numească „Moldova de Est ” ,ptr a elimina confuziile

 6. Putem sa ne autosesiza în privința asta cum a făcut Grecia cu Macedonia

 7. Numai economisti pe aici. Aderarea la UE poate sa vina sau nu in 10-15 ani. Daca tai legaturile economice…ce mananci in anii astia? UE iti impune taxe. Rusii la fel. Daca ai fi o tara cu resurse as zice sa le intorci spatele. Dar tu nu ai nimic. Gaz ioc. Curent ,,nema,, Petrol? ntz nici de-ala. Deci, ce mananci 10-15 ani?

 8. Pe româneşte îi zice „cu curu-n două luntrii”, ceea ce sugerează o poziție evident foarte crăcănată şi un posibil final pe fund(ul apei).

 9. Maia sandu este un caracter frumos si drumul este unul singur pro european modern civilizat, cei care vor sa mearga cu orciile luati basmaluța si treceti nistru..