G4Media.ro

Mai mulţi oficiali musulmani din Paris condamnă boicotarea „nejustificată” a produselor franceze…

Mai mulţi oficiali musulmani din Paris condamnă boicotarea „nejustificată” a produselor franceze și denunță ”terorismul şi orice formă de violenţă care vorbeşte în numele religiei noastre”

Oficialii a trei mari moschei şi federaţii musulmane reuniţi în Moscheea din Paris, luni, au condamnat „apelurile nejustificate la boicotarea produselor franceze”, terorismul şi pe „toţi cei care instrumentalizează islamul în scopuri politice”, într-o declaraţie comună.

„Sunt momente în care trebuie să fim solidari cu ţara noastră care suferă, de câteva săptămâni, atacuri nejustificate”, scriu semnatarii în preambul, amintind pe de altă parte că „legislaţia franceză acordă un loc important libertăţii de exprimare şi impune principiile de a crede sau a nu crede” sau că presa este liberă în Franţa, scrie La Libre Belgique, citată de Rador.

Acest text, prezentat de presă, a fost semnat de reprezentanţii Marii moschei din Paris (GMP), Marii moschei din Lyon, Marii moschei din Saint-Denis din La Réunion, Adunării Musulmanilor din Franţa (RMF), Federaţiei Franceze a Asociaţiilor Islamice Africane din Antile şi Comore (FFAIACA) şi în sfârşit de cel al Coordonării Asociaţiilor musulmane din Paris (CAP). Textul constă într-o cvadruplă condamnare.

Mai întâi, „condamnarea apelurilor nejustificate la boicotarea produselor franceze”. Apoi, cea a „tuturor celor care instrumentalizează islamul în scopuri politice, diplomatice sau comerciale pentru a-i induce în eroare pe concetăţenii noştri şi coreligionarii noştri.

Semnatarii denunţă şi „terorismul şi orice formă de violenţă care vorbeşte în numele religiei noastre”. În sfârşit, ei se revoltă împotriva „apelurilor la crimă lansate de oficiali străini”.

Această declaraţie vine când manifestaţiile anti-franceze cu apeluri la boicotarea produselor franceze au avut loc în mai multe ţări musulmane, din Pakistan în Mali, trecând prin Qatar.

Manifestanţii protestează împotriva declaraţiilor lui Emmanuel Macron, care apără dreptul la caricatură în numele libertăţii de exprimare, după decapitarea pe 16 octombrie de către un islamist a profesorului Samuel Paty, care arătase elevilor săi caricaturi ale profetului islamului.

Islamul, în interpretare strictă, interzice orice reprezentare a lui Mahomed.
Emmanuel Macron a încercat să liniştească furia în acest week-end dând asigurări, într-un interviu pentru canalul Al-Jazeera, că înţelege că unii musulmani pot fi „şocaţi” de caricaturile lui Mahomed, dar denunţând „manipulările” şi „violenţa”.

Al-Qaida îl ameninţă pe Macron şi cere să fie ucis oricine îl insultă pe profet

Gruparea jihadistă Al-Qaida din Magrebul islamic (Aqmi) a cerut luni partizanilor săi să ucidă orice persoană care îl insultă pe profetul Mahomed şi ameninţă să se răzbune pe preşedintele francez, Emmanuel Macron, care a apărat dreptul la caricatură.

„Să-l ucizi pe cel care îl insultă pe profet este dreptul fiecărui musulman în stare să-l pună în practică”, a scris Aqmi într-un comunicat, ca reacţie la declaraţiile preşedintelui Macron cu ocazia ceremoniei de omagiere a profesorului francez Samuel Paty, decapitat pe 16 octombrie într-un atentat islamist pentru că a arătat în clasă caricaturi ale profetului.

Dl Macron a afirmat că Franţa, în numele libertăţii de exprimare, nu va renunţa la caricaturi, declanşând un val de critici în lumea musulmană şi apeluri la boicot.

Zeci de mii de persoane au manifestat în ultimele zile contra Franţei în mai multe ţări musulmane, dintre care 50.000 luni în Bangladesh, unii protestatari arzând efigii ale preşedintelui Macron şi drapele franceze.

„Boicotul este o datorie, dar nu este suficient”, a scris Aqmi, chemând la „răzbunare” şi prezentându-l ca pe un martir pe tânărul cecen radicalizat care l-a ucis pe Samuel Paty.

„Nu vom uita acţiunile voastre atroce”, a lansat Aqmi către Emmanuel Macron.

Sursa: La Libre Belgique/ Rador/ Traducere: Gabriela Sîrbu

 

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

3 comentarii

  1. Lăsați-l pe ”profet” să se răzbune personal pentru insultele care i se aduc, de ce trebuie să-l răzbunați voi? El nu poate ? Dacă poate și n-o face, înseamnă că nu vrea. Și dacă el nu vrea, de ce trebuie să vreți voi ? Nu veniți în contradicție cu ceea ce vrea ”profetul” vostru ?

    • @vasile – O perspectiva ideala, insa un fundamentalist ti-ar raspunde ca profetul vrea sa fie razbunat si ei, musulmanii, sunt instrumentele umile ale profetului pe care le manevreaza wireless…

  2. Cu o floare nu se face primăvară… E nevoie de mai mult.. Prea mulți ani au închis ochii la radicalizarea musulmanilor.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.