G4Media.ro

Mai mulți inspectori AIEA, observați în timp ce părăsesc centrala nucleară Zaporojie.…

Sursa foto: Genya SAVILOV / AFP

Mai mulți inspectori AIEA, observați în timp ce părăsesc centrala nucleară Zaporojie. Rafael Grossi, citat de presa rusă: „Lucrurile cheie pe care trebuia să le văd, le-am văzut. Am reușit să adunăm foarte multe informații”

Unii membri ai unei echipe de inspecție a Agenției Internaționale pentru Energie Atomică (AIEA) au fost văzuți joi părăsind centrala nucleară Zaporizhzhia, aflată sub control rusesc în sudul Ucrainei, după ce au petrecut câteva ore în uzină, a declarat un reporter Reuters aflat la fața locului.

Patru dintre cele nouă vehicule ale delegației AIEA au părăsit teritoriul instalației, potrivit agenției ruse de presă Interfax.

De asemenea, șeful AIEA, Rafael Grossi, a declarat că echipa sa a reușit să adune „multe” informații în câteva ore în timpul vizitei de joi la centrala nucleară Zaporojie, potrivit presei ruse, citate de CNN.

El a putut să se uite la „lucrurile cheie” pe care trebuia să le vadă, a declarat Grossi reporterilor într-o înregistrare video difuzată de agenția de stat rusă RIA Novosti.

„Am reușit, în aceste câteva ore, să adunăm multe, foarte multe informații. Lucrurile cheie pe care trebuia să le văd, le-am văzut”, a spus el în înregistrarea video.

Grossi a părăsit uzina în urma vizitei, a relatat RIA Novosti.

Agenția de știri a publicat o înregistrare video în care sunt văzute câteva vehicule ale Organizației Națiunilor Unite părăsind instalația. Nu este clar dacă restul membrilor echipei de inspecție AIEA se află încă la centrală.

AIEA nu a confirmat încă în mod independent plecarea lui Grossi de la centrală.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

3 comentarii

 1. Domnii sunt cei care cautau arme de distrugere in masa prin Iraq ?

  • Nu
   Sunt cei care caută arme biologice americane in Ucraina, la pontul prietenilor tai muscali :)))

  • Oficial agenția asta de monitorizare nucleara nu are nici o treaba cu armele de distrugere in masa.
   Ăștia ii verificau pe Iranieni la armele nucleare.