G4Media.ro

Mai multe regiuni din Spania introduc obligativitatea „Pașaportului COVID” pentru accesul în…

Mai multe regiuni din Spania introduc obligativitatea „Pașaportului COVID” pentru accesul în restaurante

Începând de sâmbătă, pentru a intra în unităţile de alimentaţie publică din localităţile cu o incidenţă mai mare de COVID-19 din regiunea spaniolă Galicia este necesar un aşa-numit ”paşaport covid”, măsură ce se aplică pentru prima dată în Spania după ce alte ţări europene au adoptat-o în diferite circumstanţe, informează EFE, citată de Agerpres.

Documentul poate fi un certificat de vaccinare împotriva virusului, de trecere prin boală sau un test negativ efectuat în ultimele 72 de ore, pentru persoanele cu vârsta de peste 12 ani din 36 de municipalităţi din această regiune din nord-vestul Spaniei, inclusiv unele dintre principalele sale oraşe.

O altă regiune spaniolă, arhipelagul Insulelor Canare din Oceanul Atlantic, care este una dintre principalele destinaţii turistice ale ţării, va aplica aceeaşi măsură începând de lunea viitoare, în cazul său şi în spaţiile sportive şi culturale închise şi pentru persoanele cu vârsta de peste 18 ani din municipalităţile cu o incidenţă mai mare a bolii.

Ambele regiuni au optat pentru această măsură, deşi guvernul spaniol a subliniat că paşaportul covid este conceput pentru a facilita mobilitatea între ţări, iar aplicarea lui în aceste condiţii de către autorităţile regionale trebuie să fie aprobată legal.

Alte ţări din Europa solicită deja astfel de documente, cum ar fi Portugalia, Franţa şi Grecia, sau plănuiesc să o facă în viitorul apropiat, cum este cazul Irlandei şi Belgiei, în diferite sectoare, inclusiv, în industria hotelieră şi de catering, cinematografe şi teatre, săli de sport şi centre comerciale.

Spania se află într-o situaţie de risc extrem de mare de îmbolnăvire, cu o incidenţă de 677 de cazuri la 100.000 de locuitori în ultimele paisprezece zile, mai mult decât dublul celor 250 care marchează acest nivel de risc, şi care este deosebit de ridicat în rândul tinerilor, cu până la 1.883 de cazuri pozitive în rândul celor cu vârste cuprinse între 20 şi 29 de ani, cu 81.221 de decese şi 4.280.429 de infecţii cumulate de la începutul pandemiei.

sursa foto: Pexels

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

8 comentarii

 1. Dupa ultimele dezvoltari ale incidentei imbolnavirilor, pasaportul Covid nu ajuta la nimic. Doar la scaparea de vaccinuri. La fel de multi se imbolnavesc, dar guvernul va spune ca sa ocupat intens…

 2. Guvernele asteapta sa se vaccineze 50% dintre oi ca sa inceapa cu discriminarile! Les Miserables!

 3. Raspunsul al mizeria asta trebuie sa fie unul singur ; zero clienti in restaurante .
  Sa nu intre nimeni si sa le inchida pe toate . Si asa mare parte din ele sint focare de infectie , de fudulie si de preturi imense .

 4. „În Italia, vaccinarea este obligatorie pentru angajaţii din sănătate, iar guvernul condus de Mario Draghi discută dacă să extindă această prevedere şi la angajaţii din sistemul de învăţâmânt. În plus, autorităţile italiene analizează şi dacă să permită accesul în cinematografe, restaurante şi cluburi sportive doar persoanelor vaccinate cu cel puţin o doză.”

  Stai sa creasca numarul de sosocati covidati la noi sa vezi ce copiem toate restrictiile de la altii.

  • Super! O sa va infectati voi intre voi, cu tot cu pasapoarte. E si normal: virusul de la un vaccinat este mai curat si mai frumos mirositor decat de la unu’ nevaccinat.

 5. oare participarea la vot va fi restrictionata la fel ca nu ii vad bine pe acesti mici putinici