G4Media.ro

Mai multe persoane aşteaptă la PTF Sighetu Marmaţiei pentru a trece în…

Sursa foto: Facebook / Institutia Prefectului - Judetul Maramures

Mai multe persoane aşteaptă la PTF Sighetu Marmaţiei pentru a trece în Ucraina, dar documentele nu pot fi prelucrate din cauza lipsei electricităţii în ţara vecină/ Oamenii vor primi sandviciuri şi ceai cald şi pot beneficia de cazare / UPDATE: Traficul a fost reluat

Update Ora 21.35: Traficul rutier şi pietonal dintre România şi Ucraina prin Punctul de Trecere a Frontierei (PTF) Sighetu Marmaţiei a fost reluat după ce a fost suspendat mai multe ore din cauza lipsei de energie în punctul de graniţă Solotvino, Ucraina, a informat, joi seara, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră, Iulia Stan, relatează Agerpres.

„Începând cu ora 20,40, traficul pietonal prin Punctul de Trecere a Frontierei Sighetu Marmaţiei, pe sensul de ieşire din România, a fost reluat. În momentul de faţă, nu mai sunt persoane în aşteptare”, a spus Iulia Stan.

În imagini postate, joi seara, pe pagina de socializare a Instituţiei Prefectului – Judeţul Maramureş se puteau distinge câteva zeci de persoane care se aflau în PTF Sighetu Marmaţiei, având bagaje de mână, trolere şi biciclete, persoane care cel mai probabil stau în localităţile aflate în vecinătatea graniţei româno-ucrainene.

Știrea inițială: Mai multe persoane aşteaptă, joi seară, la Punctul de Trecere a Frontiere Sighetu Marmaţiei pentru a trece în Ucraina, însă documentele nu pot fi prelucrate din cauză că partea ucraineană nu este alimentată cu electricitate. Prefectura Maramureş anunţă că oamenii vor primi sandviciuri şi ceai cald, iar cei care doresc pot beneficia de cazare în zonă, relatează News.ro.

Prefectura Maramureş a anunţat că în Punctul de Trecere a Frontierei Sighetu Marmaţiei se află mai multe persoane care doresc să se deplaseze în Ucraina.

„Acestea nu pot ieşi din ţara noastră, deoarece punctul de trecere a frontierei din Ucraina nu este alimentat cu energie electrică şi nu se pot prelucra în sistem documentele de călătorie. În urma intervenţiei prefectului Rudolf Stauder, persoanele aflate în Punctul de Trecere a Frontierei Sighetu Marmaţiei vor primi de la autorităţile române sandwich-uri şi ceai cald”, a precizat sursa citată.

De asemenea, până la rezolvarea problemelor de alimentare cu energie electrică din frontiera ucraineană, persoanelor care doresc li se oferă găzduire în spaţii de cazare din zonă, unde vor fi transportaţi de către pompierii militari, însoţiţi de voluntari şi traducători, a mai transmis Prefectura.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

3 comentarii

  1. Tare prost poți fi tu, mai și semnalizezi..