G4Media.ro

Mai multe organizații protestează joi la Ministerul Energiei: „Tăiați facturile uriașe”

sursa foto: Pexels

Mai multe organizații protestează joi la Ministerul Energiei: „Tăiați facturile uriașe”

Comunitatea Declic organizează, joi, de la ora 11:00, un protest în faţa Ministerului Energiei prin care cere guvernanţilor reducerea facturilor pentru cetăţeni, prin investiţii verzi. Alături de Declic vor participa şi reprezentanţii organizaţiilor Bankwatch România, Greenpeace şi 2Celsius, transmite News.ro.

”În semn de protest faţă de facturile uriaşe primite la gaz şi curent, cetăţenii prezenţi la acţiune vor tăia zeci de facturi în bucăţele mici, pe care le vor preda într-un sac unui oficial din Ministerul Energiei”, au transmis organizatorii.

Totodată, activiştii vor aduce şi o factură uriaşă la energie, de aproximativ 1 metru şi jumătate înălţime.

”Este factura pe care guvernanţii trebuie să o plătească, pentru lipsa investiţiilor în energie regenerabilă”, au mai transmis organizaţiile.

Organizaţiile Declic, Bankwatch, Greenpeace şi 2Celsius vor avea şi o întrevedere cu oficialii din minister.

În cadrul acesteia, Declic va depune peste 45.000 de semnături ale cetăţenilor care susţin petiţia ”Reduceţi facturile la energie, prin investiţii verzi’’.

De asemenea, activiştii vor depune la Ministerul Energiei rezultatul unei analize realizate de 3 cercetători, Dr. Andreea Vornicu, Dr. Andrei David Korberg şi Dr. Sorin Cebotari, din cadrul reţelei InfoClima, care demonstrează guvernanţilor cum energia verde ar scădea preţul facturilor şi ar reduce dependenţa de gazul de import.

sursa foto: Pexels

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

11 comentarii

 1. Sorcovesc băieții deștepți.

 2. Pai tocmai asta e problema. Din cauza certificatelor verzi și închiderea termocentralelor plătim preț mare pt. energie.

  • avem un expert energetic aici bai baieti!

  • @mamaie
   Nu trebuie sa fii expert energetic ca sa-ti dai seama ca daca produci mai putina energie din materii prime ieftine rezultatul este *drum roll please* energie mai scumpa.
   Acuma…. carbunele e murdar, polueaza mult de aceea politicienii trebuiau sa investeasca de acum 10-20 de ani in energie nucleara ca sa nu ajungem astazi aici, iar gazele naturale sa fie folosite doar in industria chimica, metalurgica s.a.m.d. Nu ar trebui sa ardem gaze pentru energie. Nucleara ar fi mai mult decat de ajuns in special combinata cu solara, eoliana, hidro.

  • @libertarian – de acord cu partea legată de investiții, ce trebuia făcută acum 20+ ani. Închiderea termocentralelor pe lignit/cărbune/păcură e normală, poluează f mult și aici ar fi fost bun un plan B cu micronucleare dar, ce să vezi, experții noștri erau iarăși pe budă în fundul curții, cu o mare durere în plex. Să nu uităm de Șova/Ponta cu Turceni/Rovinari, Buzăianu cu Energy Holding și Băsescu, Tăriceanu cu Năstase și Dan Ioan Popescu și furturile aferente. Sectorul energetic a fost și este în continuare o mare vacă de muls pentru căpușele de la conducere. Nu e loc de investiții.

 3. Mare cre tin esti

 4. Corect este „tăiați curentul”, nu facturile!

 5. Bună și energia verde , dar nu spun care sunt costurile de obținere a acestui tip de energie . În ceea ce privește prețul actual al energiei în colonia Romanica , este cel care merită a fi plătit de către niște sclaveți .

 6. Bai,voi chiar credeti ca in Romania se intampla ce vrea guvernul sau parlamentul? :)))))) Au si ei stapanii lor si sunt obedienti .

 7. Astia nu sunt distrustii aia care nu vor hidrocentrale? 😂

  • În majoritate sunt „tinerii frumoși și liberi” care și-au luat țara înapoi .