G4Media.ro

Mai multe orașe din sudul Ucrainei, capturate de forțele rusești, se află…

Sursa foto: Alexander NEMENOV / AFP

Mai multe orașe din sudul Ucrainei, capturate de forțele rusești, se află într-o „blocadă completă a informațiilor” / Internetul și conexiunea mobilă nu funcționează, iar trupele ruse vând cartele SIM localnicilor

Mai multe oraşe din sudul Ucrainei controlate de Rusia se află într-o ”blocadă completă a informaţiilor”, iar trupele ruse vând în prezent cartele SIM localnicilor, deoarece internetul şi conexiunea mobilă nu funcţionează, au declarat marţi oficialii ucraineni, relatează CNN.

”Nu există internet şi nicio conexiune mobilă în regiunea Herson de aproape 24 de ore”, potrivit lui Hennadii Lahuta, şeful administraţiei militare regionale a Hersonului.

”Ocupanţii vând cartele SIM ruseşti în oraş. Trebuie să furnizaţi datele paşaportului pentru a cumpăra o cartelă SIM. Vă îndemn să nu faceţi acest lucru şi să nu furnizaţi datele dumneavoastră personale ocupanţilor”, a mai spus el.

Lahuta a precizat că ”Ucraina face tot posibilul pentru restabilirea comunicaţiilor mobile şi internetului în regiunea Herson”.

Separat, agenţia naţională de ştiri a Ucrainei Ukrinform a precizat că Ihor Kolikhaiev, primarul oraşului Herson, nu a avut conexiune marţi, în pofida unui briefing online planificat la ora 13.00, ora locală. Ukrinform a mai menţionat că va încerca să reia legătura cu el miercuri.

Comandamentul Operaţional Sudil al armatei ucrainene a anunţat într-un comunicat că luptele şi bombardamentele continuă în întreaga regiune Herson.

”Multe aşezări nu au energie electrică, apă şi gaze. Regiunea are nevoie de medicamente şi ajutor umanitar”, se arată în comunicat.

Agenţia de ştiri rusă RIA Novosti a scris, marţi, că regiunea Herson va deveni parte a Federaţiei Ruse în viitorul apropiat, potrivit oficialului local numit de Rusia, Kirill Stremusov.

De asemenea, RIA-Melitopol, un site de ştiri ucrainean, a relatat că Stremousov a afirmat că rubla rusă a fost pusă în circulaţie completă ca monedă în Herson de luni, împreună cu grivna ucraineană.

Sursa foto: Alexander NEMENOV / AFP

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

4 comentarii

  1. Daca ar fi inteligenti rusii ar da SIM – uri gratis contra datele personale.

  2. asa se baricadeaza rusnacii, in spatele unui zid de SIM-uri! le e frica de adevar, curaj, demnitate si profesionalism, intr-un cuvant de Abu hunter si de Ciuca

    • Din contra, sunt adeptii adevarului -in fiecare zi ne spun adevarul, ca au castigat in 3 zile operatia speciala, ai curajului – asa cum s-a vazut cand au dezertat de la Kyiv si Harkyiv, demnitatii – mai ales cand violeaza copii si profesionalism – in special cand merg cu hip.o.p.o.tancurile pe sub apa