G4Media.ro

Mai multe ONG-uri o acuză pe Gabriela Firea de demagogie și minciună:…

Mai multe ONG-uri o acuză pe Gabriela Firea de demagogie și minciună: ”2800 de persoane vulnerabile nu vor mai beneficia de servicii sociale esențiale creșterii calității îngrijirii și vieții lor din cauza relei voințe și indolenței actualei conduceri a Primăriei Capitalei”

Mai multe Organizații Non-Guvernamentale (ONG) o acuză pe Gabriela Firea că a retras finanțarea pentru o serie de proiecte de protecție socială de care ar fi urmat să beneficieze categorii vulnerabile precum vârstnici, copii, persoane cu dizabilități și victime ale violenței domestice.

”În acest moment nu mai există nicio șansă pentru implementarea acestor proiecte (…) Retragerea finanțărilor pentru proiecte care ar fi oferit servicii sociale pentru persoane aflate în nevoie critică de sprijin face, în opinia noastră, din Primăria Municipiului București o instituție pentru care nevoile sociale ale comunității nu reprezintă o prioritate”, acuză ONG-urile într-un comunicat de presă.

Organizațiile Non-Guvernamentale subliniază că încercarea primarului general de a-și construi notorietate prin campania media pe care o desfășoară în această perioadă este pură demagogie și o acuză pe Gabriela Firea că oferă diverse vouchere persoanelor vulnerabile, menținându-le dependența de asistență socială.

Comunicatul integral al ONG-urilor: 

Demagogie și minciună de la vârful Primăriei Capitalei

2800 de persoane vulnerabile nu vor mai beneficia de servicii sociale esențiale creșterii calității îngrijirii și vieții lor din cauza relei voințe și indolenței actualei conduceri a Primăriei Capitalei.

Mai exact, Primăria Municipiului București, prin Direcția de Asistență Socială a Municipiului București, a lansat o competiție pentru finanțarea nerambursabilă, de la bugetul Primăriei Capitalei, a proiectelor unor organizații non guvernamentale cu activitate în zona protecției sociale. În luna iulie au fost anunțate cele 19 proiecte câștigătoare, iar Primarul General al Municipiului București a comunicat că pentru alocarea fondurilor către cele 19 organizații non guvernamentale care urmau să implementeze proiectele mai este nevoie de votul Consiliului General.

Pentru realizarea acestor proiecte de care ar fi beneficiat mai multe categorii vulnerabile – vârstnici, copii, persoane cu dizabilități, victime ale violenței domestice – ONG-urile au cheltuit resurse importante. Din păcate, Primăria Capitalei s-a dovedit total nepăsătoare la nevoile celor ce urmau să fie susținuți prin aceste proiecte, deși acordarea de servicii sociale este responsabilitatea autorității locale.

În ciuda eforturilor organizațiilor non-guvernamentale de a convinge primarul să pună proiectul alocării finanțărilor pe ordinea de zi a Consiliului General (scrisori, solicitări de audiențe), în acest moment nu mai există nicio șansă pentru implementarea acestor proiecte.

Direcția Generală de Asistență Socială a Municipiului București (DGASMB) a anunțat că proiectele nu mai pot fi implementate. Cele 19 proiecte trebuiau să fie finalizate până la jumătatea lunii decembrie. DGASMB a precizat că motivul pentru care nu au fost semnate contractele de finanțare este pentru că „proiectele nu au fost incluse pe ordinea de zi a ședințelor Consiliului General”. Având în vedere că ordinea de zi este constituită de Primarul General al Municipiului București, este corect să afirmăm că proiectele nu au fost posibile din cauza lipsei de voință a Primarului Gabriela Firea.

Organizațiile semnatare condamnă lipsa de interes a Primăriei Municipiului București pentru persoanele vulnerabile ale Bucureștiului, precum și lipsa de seriozitate cu privire la relația de parteneriat dintre Primărie și organizațiile non-guvernamentale. Având în vedere efortul organizațiilor non-guvernamentale de a participa la procesul de selecție, precum și programarea activităților în funcție de o finanțare promisă de o instituție publică, deci asumată a fi un finanțator serios, considerăm că lipsa de seriozitate a instituției este o sfidare la adresa întregului sector non guvernamental. Mai grav, retragerea finanțărilor pentru proiecte care ar fi oferit servicii sociale pentru persoane aflate în nevoie critică de sprijin face, în opinia noastră, din Primăria Municipiului București o instituție pentru care nevoile sociale ale comunității nu reprezintă o prioritate.

ONG-urile atrag atenția bucureștenilor că încercarea primarului general de a-și construi notorietate prin campania media pe care o desfășoară în această perioadă este pură demagogie. Primarul General continuă să ofere diverse vouchere persoanelor vulnerabile, menținându-le dependența de asistență socială, în loc să susțină accesul la serviciile sociale care să-i scoată din situația de criză. Nici la capitolul consultare și transparență în luarea deciziei publice primarul Gabriela Firea nu se dovedește mai responsabilă fiind cunoscut faptul ca în ultimii trei ani mai puțin de 4% dintre proiectele votate de Consiliul General au fost supuse procesului de dezbatere publică.

Semnatari:

ActiveWatch

Asociația Dexonline

Asociația MozaiQ

Asociația pentru Apărarea Drepturilor Omului în România – Comitetul Helsinki – APADOR-CH

Centrul de Dezvoltare Curriculară și Studii de Gen: FILIA

CeRe: Centrul de Resurse pentru participare publică

Fundația pentru Dezvoltarea Societății Civile – FDSC

Federația Organizațiilor Naționale pentru Servicii Sociale – FONSS

Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

20 comentarii

 1. Caritate, dar pe banii statului. Statul percepe impozite si are el propriile lui servicii. ONG-urile sa gaseasca donatii si sa faca pe banii lor. La fel cu astia si cu ceilalti de la „Daruieste injuraturi”. Pa asa ce nevoie am de voi, ca deja sunt la stat o multime de angajati. O gramada de organizatii infipte numai la stat. Sa ia bani de la multinationale daca sunt tari. Poate dau alea asa, ca la stat mai degraba nu dau. SI dupa aia sa iasa in presa sa injure multinationalele daca le da mana.

  • Și tu, ca postac psd-ist de profesie, tot pe banii statului stai. Pentru că ăia care te platesc, tot de la stat iau o grămadă de bani nemeritati. MARȘ!

  • Nu sunt postac. Nu iau bani de la nimeni ca sa postez. Nu lucrez la stat, nici la partid sau ONG finantat de stat. Castig bani doar in mediul privat pentru munca mea.

  • Victor, eu iti vad postarile zilnic, de mult timp.

   Esti un om de o rautate rara. Cand incepi sa ataci ONG-urile care fac treaba pe care guvernul e prea hot si ticalos sa o faca… e clar ca esti la limita umanitatii.

   Cum ai ajuns atat de rau? Ai parinti PSDisti?

 2. Organizatii inutile. Ce a facut Active Watch ca sa demaste acapararea presei de catre Securitate? FILIA, CeRe, doar vag am auzit.
  Fundatia Dezvoltarii Societatii Civile cere bani de la stat? Pai nu era teoria ca aia societatea civila reprezinta exact ceva contrapus statului, o cenzura? Cum cenzurează statul cu mana intinsa la stat?!
  MOZAIQ e ceva neomarxist, cu homosexuali. Nu numai ca e nerelevant, dar incurajeaza forme de dezagregare a societatii. Eu nu vreau ca banii mei de contribuabili sa se duca pe asa ceva, sa sponsorizeze propaganda ghei.
  Sa mearga la Soros sa ii ceara bani pentru ideologia lor neomarxista.
  Ce treaba are Primaria cu asta?! Si asa da bani pe o gramada de prostii. Prioritatile sunt drumuri bune, fara tantari vara, cald iarna, parcuri ingrijite, scoli reparate, clinici bine finantate. Pe asta sa se duca banii, iar nu la ONG-urile sugativa care nu reprezinta pe nimeni.

  • Obositule, de modernizare, infrastructură de secol XXI, dezvoltare și țară civilizata ai auzit? Nu este suficient să spoiești aceleași spitale, școli, drumuri și trotuare cu aceleași firme de partid, prin rotatie, sau să schimbi băncile, cu altele de 10 ori mai scumpe, din parcurile care sunt din ce în ce mai mici sau dispărute în buzunarul dezvoltatorilor imobiliari. Trebuie să ai societate civilă care să arate statului ce trebuie să facă pentru cetățean, nu pentru partid și prieteni. Tu muncești la stat, doar ăia au mentalități de anii `80

  • Dacă nu ai auzit de FILIA înseamnă că ai dat scroll de câte ori a apărut o știre cu femei abuzate. Ce spune asta despre tine? Că nu ți se pare de interes subiectul, că nu consideri scăderea violenței o prioritate, asta spune.

  • Tupeismul si minciuna s-a lipit ca lepra de bolnavioara din fire. Interesele criminale ii poarta fesele imorale. Mintea jarteaua comunistoida. Minte cu fite, pentru ca minciuna este singurul lucru care da sens vietii ei de canalie escroaca. Ramolita pierduta cu Firea intruchipeaza pe deplin talharoaica care risca totul intr-o actiune parsiva.

  • @Aveti ce votati : ai maxima dreptate !
   Puradel genial in tramvai , dimineata , cand merge lumea la munca , canta :
   ” Mama mea e pesedistaaa …
   Viata mea este cam tristaaaa …”
   Eu aveam cash doar 20 de lei si o moneda de 50 de bani . Pe toti i-am dat lui !!! Ca mine , 3/4 din tramvai !!!

   A da! Si poza : geniala !!!

   ” Hai mai repedeee cu intrebareaaaaaa !!!!!!!! Iar mi-a intrat o sarma’n kurrrr !!! Mai repedeeeee săăăăărakooo !!!!!! E GHIMPAAAATĂĂĂĂĂĂĂ !Hai mai repedeee cu intrebareaaaaaa !!! Iar mi-a intrat o sarma’n kurrrr !!! Mai repedeeeee săăăăărakooo !!!!!! E .. . .
   GHIMPAAAATĂĂĂĂĂĂĂ !!!!!!!!!!!!!! „

 3. Lasă-l Roade că asta pute a postac comunist. Lui îi place să sugă de la stat. E marțafoi de-al chiparosului Ghirlando Teodorșorici.

 4. Suspendarea DUamnei Gabi vrem ! Uniti va !

  Firea Iee / Ciuma Roshieeee !

  • Putem sa ne adresam pe site-ul Primariei Generale cu sanse mai mari de a ne fi citite mesajele de cine trebuie. Eu o fac frecvent. Pe-aici degeaba scriem….

 5. Daca nu vreti minciuni, atunci de ce n-ati iesit la vot in 2016?

  Aveti ce votati. Firea n-a venit calare pe tancuri rusesti, Firea a fost votata.

  Ati vrut spagi electorale, vouchere de biciclete si frigidere, nu adevarul, nu investitii.

  Acum suferiti, prostilor! Hahahahahaha

 6. Cred ca ar trebui sa lasam aceste personaje sa construiasca cum vor ei ca bani la stat au fost si-or sa mai fie.. Putem merge chiar mai departe si sa arondam institutiile statului unor clanuri mafiote…. Alooo!..speram ca urmatorul legislativ intr-o alta majoritate impreuna cu institutia prezidentiala evident alta si cu celelalte puteri ale statului reinventate si pline de tineri profesionisti sa puna capat parazitilor de la capitala si de peste tot. Altfel o sa trebuiasca sa ne asociem cu columbieni?.. Auzi tu autostrazi la preturi de 10ori mai mari… Inapoi in noroiul din care va scos Ceausescu.. mocofani falimentari

 7. Ieşiţi pe străzile Bucureştiului şi observaţi o particularitate interesantă: Primăria Bucureştiului NU mai obţine fonduri băneşti, din reclame vizuale afişate pe noile autobuze RATB. Ştiţi de ce?

  Pentru că autobuzele noi (dar şi majoritatea celor vechi!) deşi au o (anumită!) reclamă vizuală afişată pe ele (una specială, cum spuneam!), acea reclamă este pentru Gabriela Firea!

  Da, vă rog să verificaţi: autobuzele fac reclamă pentru Gabriela Firea! Pentru acea reclamă vizuală, Primăria nu primeşte bani de la nimeni, ci plăteşte bani, din banii noştri!

  De aia îi trebuie Gabrielei Firea, ca STB să îi fie subordonată. De aia are nevoie Gabriela Firea, ca toate prestaţiile publice din Bucuresti, să fie executate de societaţi comerciale nou înfiinţate de Gabriela Firea, subordonate Gabrielei Firea!

  Gabriela Firea işi face reclamă personală, privând Primăria de fondurile ce se cuvin Primăriei! Verificaţi afirmatia mea!

  Din acest motiv, persoanele vulnerabile din Bucureşti nu pot beneficia, pentru că beneficiază Gabriela Firea!

  Şi intreb foarte-foarte sincer: ştiţi pe cineva, între persoanele publice din Romania, care să fie mai „viperă”? Intreb foarte serios: ştiti pe cineva mai viperă?

 8. pentru postacul victor – adevarul e ca avem in bucuresti numai drumuri unul si unu, nu vedem picior de tantar vara, iarna stam in chiloti prin casa de la caldura cu care ne blagosloveste radet, parcurile sunt tzatza de matza, scolile sunt boboc, iar clinicile, pfoai de mine. Nu ti-ar fi rusine, mai si faci misto cu ce ”ar trebui” sa faca primaria, vai de capul tau de idiot.

 9. Cred ca oamenii nu au inteles cum merge treaba in romanica banii stransi la buget se aloca pe urmatorele prioritati

  1) prioritatea absoluta salarii si pensii speciale cu sporuri, prime si bonus de calatorie in tari exotice mai mari ca in privat entru ca burta ciumatilor de partid trebuie sa manance si ea ceva
  2)prioritatea medie : licitatii cu comisioane in special catre fratii turci,rusi si chinezi care sunt predispusi la spaga
  3)prioritatea cea mai mica , din ciclul da-le la fraieri 100 ron in plus: categoriile defavorizate , investitiile utile,spitale,educatie,spatii verzi.

  votati psd in continuare.

 10. Mama ei de nenorocita infestata! N-ar fi mai nimerit sa o primenim in haine noi, toate in dungi, si sa o ducem la Rahova? Ca lumea s-a convins cu ce fel de cotcara are de a face. Mafia mare e acolo, in primaria capitalei.

 11. S-ar putea spune ca aduce a sora „jeamana” a lui Joker…

 12. Pe mine ma scoate din sarite Sorina Matei de la B1. Pe voi nu?!!!!!!!!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.