G4Media.ro

Mai multe asociații ale elevilor critică introducerea „sălii de detenție” și solicită…

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Mai multe asociații ale elevilor critică introducerea „sălii de detenție” și solicită eliminarea prevederii: Sistemul de învățământ din România nu este pregătit pentru această schimbare radicală

Sala de detenție introdusă în proiectul Statutului Elevilor 2024 încalcă dreptul elevilor la educație, Ministerul Educației nu ține cont de faptul că majoritatea școlilor nu sunt dotate cu suficiente săli de clasă, nu e clar dacă elevul va primi absență și dacă profesorii care vor supraveghea elevii vor fi plătiți, susțin mai multe asociații ale elevilor, într-un comunicat trimis redacției Edupedu.ro, în care solicită retragerea acestui articol.

Asociația Vâlceană a Elevilor (AVE), Asociația Elevilor din Timișoara (AETM), Asociația Elevilor din București și Ilfov (AEBI), Asociația Elevilor din Maramureș (AEM) și Asociația Elevilor din Bacău (AEBC) critică profund potențiala decizie de introducere a „sălii de detenție” din partea Ministerului Educației, se precizează în comunicat.

Asociatiile elevilor solicită retragerea articolului propus în introducerea noii versiuni a Statutului Elevului și „atrag atenția cu privire la problemele întâmpinate în acest sens, întrucât sistemul de învățământ din România nu este pregătit pentru această schimbare radicală”.

Sala de detenție a fost introdusă în școlile din România, pentru elevii care deranjează orele, în proiectul Statutul Elevului 2024. Cadrele didactice pot decide să le dea „lectură suplimentară” și „completarea de fișe de lucru”. Ministerul Educației a venit cu precizarea că nu se numește „de detenție” și că sala propusă are de fapt „alt scop”, fără să spună care este acesta.

Citește integral pe Edupedu.ro.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

3 comentarii

  1. Acele asociații să răspundă la primul incident negativ asupra unui profesor cu libertatea lor în funcție de gravitate *

  2. Elevii, micuții de ei, vor de fapt școli de corecție, dar nu știu cum să spună!

  3. Dar noi doar sa copiem știm?!