G4Media.ro

Mai mult de o cincime din speciile de animale migratoare sunt amenințate…

sursa foto: Pexels

Mai mult de o cincime din speciile de animale migratoare sunt amenințate cu dispariția din cauza vânătorii sau pescuitului / Pierderea habitatului a afectat până la 75% din specii (raport ONU)

Aproximativ 97% dintre pești sunt, de asemenea, în pericol de dispariție, iar oamenii reprezintă cea mai mare amenințare prin vânătoare, pescuit și alte forme de exploatare.

Mai mult de o cincime din speciile de animale migratoare sunt amenințate cu dispariția, potrivit unui raport istoric al Organizației Națiunilor Unite (ONU), transmite Sky News.

Aproximativ 97% dintre pești sunt, de asemenea, în pericol de dispariție, în timp ce populațiile a aproape jumătate dintre speciile migratoare din lume sunt în declin, a adăugat raportul.

Oamenii reprezintă cea mai mare amenințare pentru aceste animale, 70% dintre specii fiind pe cale de dispariție din cauza unor activități precum vânătoarea, pescuitul și alte forme de supraexploatare. Pierderea habitatului a afectat până la 75% din specii.

Animalele migratoare călătoresc în fiecare an în întreaga lume, odată cu schimbarea anotimpurilor, pentru a se reproduce și a se hrăni, fiind esențiale pentru habitatele lumii.

Dar presiunile „nesustenabile” – inclusiv pierderea habitatului, poluarea și schimbările climatice – ar putea nu numai să le reducă populațiile, ci și să le perturbe aprovizionarea cu hrană și să le amenințe existența, se arată în raport.

Vulturul de stepă, vulturul egiptean și cămila sălbatică se numără printre speciile al căror risc de dispariție a crescut în ultimii 30 de ani.

ONU, ca parte a unei convenții din 1979 pentru protejarea animalelor migratoare, urmărește 1.189 de specii aflate în pericol.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...