G4Media.ro

MAE și Ministerul Sănătății vor livra medicamente pentru instituțiile sanitare din Republica…

MAE și Ministerul Sănătății vor livra medicamente pentru instituțiile sanitare din Republica Moldova: România a fost și este alături de cetățenii moldoveni, în spiritul relației speciale bazată pe comunitatea de limbă, istorie și cultură

MAE și Ministerul Sănătății vor autoriza livrarea de medicamente pentru instituțiile sanitare din Republica Moldova, în contextul sistării exportului de medicamente din România după instituirea codului roșu de risc de infecție cu noul coronavirus, se arată într-un comunicat de presă transmis duminică.

Această masură este posibilă deoarece Ordinul Ministrului Sănătății 428/2020 permite exceptarea livrării în afara teritoriului României a medicamentelor fabricate de producătorii din România destinate altor piețe din afara teritoriului României, precum și a medicamentelor care tranzitează teritoriul României fiind destinate altor piețe.

”România urmărește, de o manieră prioritară, să acorde sprijin direct cetățenilor Republicii Moldova. România a fost și este mereu alături de cetățenii Republicii Moldova, acordând ajutor de fiecare dată, la nevoie, în spiritul relației speciale bazată pe comunitatea de limbă, istorie și cultură”, se mai arată în comunicat.

Comunicatul integral al celor două ministere:

Ministerul Afacerilor Externe și Ministerul Sănătății informează că autoritățile române vor da curs solicitării adresate pe canale diplomatice de către Republica Moldova privind autorizarea livrării unor medicamente care pot fi achiziționate din România pentru asigurarea cu necesarul medicamentos a instituțiilor medico-sanitare publice din Republica Moldova, în contextul sistării exportului de medicamente din România după instituirea codului roșu de risc de infecție cu noul coronavirus.

Această masură este posibilă deoarece Ordinul Ministrului Sănătății 428/2020 pentru aprobarea Listei cuprinzând dispozitivele medicale şi materialele sanitare pentru a asigura prevenţia şi tratarea afecţiunilor asociate infecţiei cu SARS-COV-2, a căror distribuţie în afara teritoriului României se suspendă temporar, precum şi a unor măsuri pentru asigurarea medicamentelor cuprinse în Catalogul naţional al preţurilor medicamentelor autorizate de punere pe piaţă în România (Canamed) permite exceptarea livrării în afara teritoriului României a medicamentelor fabricate de producătorii din România destinate altor piețe din afara teritoriului României, precum și a medicamentelor care tranzitează teritoriul României fiind destinate altor piețe.

Prin această măsură decisă de autoritățile române, România urmărește, de o manieră prioritară, să acorde sprijin direct cetățenilor Republicii Moldova. România a fost și este mereu alături de cetățenii Republicii Moldova, acordând ajutor de fiecare dată, la nevoie, în spiritul relației speciale bazată pe comunitatea de limbă, istorie și cultură, și fundamentată pe cooperarea în cadrul Parteneriatului strategic pentru integrarea europeană a Republicii Moldova.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

10 comentarii

  1. Pai moldovenii au restrictionat intrarea romanilor la ei nu si a rusilor, nu zicea ala ca e roman dar tre sa aibe grija de ai lui, medicamente primesc?

  2. Da de ce sa nu le dea rusnacii ca de acolo isi iau moldovenii lumina…

  3. Inchideti frontierele!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  4. Ce mizerie, atata pupati moldova in dos, si nu stim cine, nu avem grija de ro, avem de altii, ce atata moldova? E alta natie bai desteptilor, o sa ramanem noi fara medicamente samd, lasa ca dam la moldoveni, sunteti nebuni, guvern inapt plin de interese

  5. Terminati dracului odata cu rusii aia, sunteti cretini? Astia trebuie arestati cu dosar penal

  6. Se la dea rusii!
    Da i in plm de sarantoci!

  7. Să le dea Putin. Mama lor de măgari.