G4Media.ro

MAE: România îşi exprimă îngrijorarea cu privire la orice formă de ostilitate…

MAE: România îşi exprimă îngrijorarea cu privire la orice formă de ostilitate în spaţiul cibernetic

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) se alătură demersurilor internaţionale de condamnare a operaţiunilor cibernetice maligne asupra Microsoft Exchange Server şi a campaniei cibernetice a grupării APT40.

Potrivit unui comunicat transmis, luni, Agerpres, în contextul declaraţiilor publicate de către UE şi NATO privind o serie de acţiuni cibernetice maligne, MAE reiterează mesajele emise de către aceste organizaţii.

„Ministerul Afacerilor Externe îşi exprimă solidaritatea cu Statele Unite ale Americii, Regatul Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord şi ceilalţi parteneri în contextul îngrijorărilor exprimate public cu privire la derularea operaţiunilor cibernetice maligne asupra Microsoft Exchange Server, precum şi cu privire la campania cibernetică a grupării APT40, acţiuni evaluate ca fiind asociate cu RP China şi care au vizat instituţii guvernamentale şi industrii cheie la nivel european şi internaţional. Aceste activităţi cibernetice maligne au fost derulate cu ignorarea cadrului normativ internaţional privind comportamentul responsabil statal în spaţiul cibernetic aşa cum este definit în rapoartele consecutive ale Grupului ONU de Experţi Guvernamentali/UNGGE, reafirmate de către Grupul de Lucru ONU cu Participare Deschisă/OEWG şi aprobate de către Adunarea Generală a ONU”, se arată în comunicat.

MAE arată că România îşi exprimă îngrijorarea cu privire la orice formă de ostilitate în spaţiul cibernetic şi comportamentul iresponsabil în spaţiul cibernetic. De asemenea, îşi reafirmă angajamentul ferm şi implicarea în sprijinul consolidării eforturilor la nivel european şi internaţional pentru a preveni, descuraja şi răspunde la astfel de acţiuni destabilizatoare, cu respectarea cadrului internaţional de comportament responsabil statal adoptat la nivelul ONU, bazat pe dreptul internaţional.

„Promovarea şi protejarea unui spaţiu cibernetic global, deschis, liber, stabil şi sigur, precum şi protecţia proprietăţii intelectuale reprezintă un obiectiv principal în susţinerea dezvoltării economice, a societăţii şi a securităţii la nivel internaţional, cu respectarea valorilor democratice şi a ordinii bazate pe reguli”, se mai arată în comunicat.

Citește și

NATO acuză China de atacuri cibernetice la adresa Microsoft Exchange Server

Sursa foto: Facebook

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

6 comentarii

  1. Solutia: Renuntati la Windows cat mai puteti. Intotdeauna a fost ‘failed by design’.

  2. Ce să zic, felicitări!

  3. Hai cu Kali :))))

  4. Tineti-va bine de laptopuri ca urmeaza un covid digital.

  5. Al dracu’ tu MAE, pentru atrocitatile crimei organizate statale asupra populatiei nu iti exprimi ingrijorarea.

  6. MAE condamna dar tace mâlc in cazul cand soft furnizat de Israel era vandut catre guverne si spiona oamenii simplii…
    Dubla masura…asta a ajuns sa defineasca societatea romaneasca…oribil.