G4Media.ro

MAE respinge ferm orice poziţionare a lui Andrei Marga care preia, încurajează…

sursa foto: Biblioteca Judeţeană „Lucian Blaga” Alba Facebook

MAE respinge ferm orice poziţionare a lui Andrei Marga care preia, încurajează şi propagă narativele maligne emise de Rusia

Ministerul Afacerilor Externe consideră că declaraţiile făcute de Andrei Marga în spaţiul public cu privire la războiul de agresiune al Rusiei contra Ucrainei şi efectele acestuia sunt inacceptabile.

„Aceste declaraţii sunt în flagrantă contradicţie cu poziţia oficială a României faţă de agresiunea ilegală, nejustificată şi neprovocată a Rusiei împotriva Ucrainei, precum şi cu principiile fundamentale de drept internaţional care guvernează relaţiile internaţionale în prezent”, arată comunicatul de presă al Ministerului de Externe.

De asemenea, MAE precizează că respinge ferm poziţionarea lui Andrei Marga, care preia, încurajează şi propagă narativele maligne emise de Rusia.

MAE reiterează susţinerea sa fermă pentru suveranitatea şi integritatea teritorială ale Ucrainei, în graniţele sale recunoscute la nivel internaţional, conform sursei citate.

Andrei Marga, fost ministru de Externe şi al Educaţiei şi fost rector al Universităţii „Babeş-Bolyai” Cluj-Napoca, a declarat în timpul unei conferinţe desfăşurate vineri la Alba Iulia, că Ucraina se află în ”frontiere nefireşti” şi trebuie să cedeze teritorii Rusiei, Ungariei, Poloniei şi României.

Declaraţiile lui Marga au fost preluate şi de presa ucraineană, care aminteşte de statutul acestuia de fost informator al securităţii şi menţionează în cheie ironică statutul acestui de diplomat şi politolog.

Duminică, Marga a revenit cu un drept la replică, reluând afirmaţiile şi subliniind că acestea „corespund adevărului istoric”.

sursa: News.ro

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Citește și...

14 comentarii

 1. Pe Marga îl doare-n cot de Bucovina sau alte teritorii.Pe el îl interesează mai mult Transcarpatia,care trebuie dăruită Ungariei.Narativul lui tine mai mult de revizionismul maghiar,decât de cel rus.

 2. Un libidinos! Abia își tine parzturile și statea rascracanat și dat pe spate parca era la nunta de ghertoi cu maneliști!

 3. Propaganda rusească și Idioți utili din România, între ei și Andrei Marga …..

 4. Dar vă dați seama cum a tras KGB-istul ăsta la integrarea României in UE si NATO ? 😂😂😂

 5. Altul care umbla dezgropat. A scos Putler asta toti zombii din gasca FSN sa-i faca propaganda si pe lumea ailalta :))

 6. Ilici-KGB nimic, nimic ?

 7. In trecut Marga, mai aproape Catz, in viitor Bode sau Bolos astia numai de la PNL, niste vizionari geniali si neintelesi de pwlime…

 8. De ce sunteti rai cu el. A iesit si el din pestera sa nu zica PSD PNL ca-i da pensie speciala degeaba

 9. Bolșevicul n-a observat ca tovarășii lui au început să ia bătaie, cât a dormit el in peșteră 😀

 10. Istoria a fost de multe ori nefavorabila in partea asta de lume dar azi, secol 21, Ucraina si-a castigat cu sange dreptul de a fi. In UE, in Schengen, gard de 5m cu lumea rusky si PACE. Vom trai in UE cu Ucraina, cu Moldova. E OK!
  Plācintova Ruzzia nu are cum sa reziste spargerii in bucati. Se vor bombarda intre ei cu nucleare mici. Teoria sistemelor functioneaza la nivel micro si macro.

 11. yoyo vezi ca ti-a ramas niste ciocolata printre dinti!

 12. Așa-i, ce au cu onestul și curajosul „Horia”?

 13. Voi spalatilor pe creier de către vacarii americani cu ajutorul lingailor care ne conduc acceptați adevărul istoric.
  Dar se vede cu siguranță că nu aveți nici cea mai mică noțiune de istorie adevărată ca doar Google nu va dă decât ce au ei interes.

  • dacă tot vorbești de adevărul istoric, ia spune tu cîte sute de ani a fost Ardealul în Ungaria? Dar Țara Românască și Moldova n-au fost în Imperiul Otoman pînă în 1877? Așa îți convine adevărul istoric?