G4Media.ro

MAE le recomandă românilor să evite să călătorească în străinătate, să efectueze…

MAE le recomandă românilor să evite să călătorească în străinătate, să efectueze doar călătorii de strictă necesitate

În contextul evoluției pandemiei de COVID-19 la nivel global, precum și al măsurilor adoptate de autoritățile române pentru limitarea răspândirii infecției cu virusul SARS-Cov-2, Ministerul Afacerilor Externe (MAE) le recomandă cetățenilor români să nu se deplaseze în străinătate în scopuri care nu sunt esențiale.

Ministerul arată că printre măsurile adoptate de autoritățile române se regăsește și măsura constituirii și actualizării periodice a listei țărilor/zonelor cu risc epidemiologic ridicat, pentru care se impune măsura autoizolării pentru toate persoanele care sosesc în România din țările/zonele respective.

„Având în vedere faptul că lista menționată este actualizată săptămânal de către Institutul Național de Sănătate Publică din România, există posibilitatea ca anumite state/zone să fie incluse de către autoritățile române pe lista țărilor/zonelor cu risc epidemiologic ridicat. De asemenea, trebuie avut în vedere faptul că zborurile către/dinspre statele/zonele respective pot fi anulate”, precizează MAE într-n comunicat de presă.

În acestă situație, MAE le recomandă românilor să analizeze oportunitatea oricărei deplasări în străinătate și să efectueze numai călătoriile care sunt considerate esențiale.

De asemene, e necesară consultarea paginii web a Institutului Național de Sănătate Publică din România pentru informații actualizate privind lista statelor cu risc epidemiologic (https://www.cnscbt.ro/index.php/liste-zone-afectate-covid-19), precum și a site-ului MAE, în special a rubricilor Atenționări de călătorie COVID-19 pentru  Europa: http://www.mae.ro/node/51880  și Atenționări de călătorie COVID-19 pentru alte regiunihttp://www.mae.ro/node/51982, pentru informații privind măsurile adoptate de alte state în contextul pandemiei de COVID-19.

MAE folosește acest prilej pentru a recomanda cetățenilor români aflați în străinătate să mențină legătura cu companiile aeriene și cu operatorii de turism, în funcție de situațiile particulare în care se regăsesc, în vederea identificării unor alternative de revenire în România, dacă situația o va impune.

Sursa Foto: MAE

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

5 comentarii

  1. Tara arde si MAE se piaptana. Pai noi stam cel mai rau din uniune, asemanator cu Rusia, Bulgaria si Suedia acum o luna…

    • Nu știu cum se piaptănă MAE dar zecile de romanasi rămași in Malta după suspendarea zborurilor sigur se freacă in cap! Despre asta e vorba! Ca și miile de englezi care su-au închiriat bărci și avioane mici sa se întoarcă din Franța săptămâna trecută!

  2. Recomandarea asta a venit cu posta romana sau cu CFR?

  3. Datorita sinistrei avocate a poporului si a odiosilor de la CCR coordonati evident de catre PSD, romanii au dobandit „libertatea” pentru care zbierau in gura mare in mitinguri si pe la televizuini de casa. Poftim, imbecililor, aveti acum deplina libertate sa stati acasa, sa fiti ciuma Europei, sa nu mai puteti circula nicaieri in Europa si in lume. Ati fost atat de tampiti cu revendicarile voastre criminale, incat ati crescut rata infectarilor cu Covid 19 dar si rata mortalitatii, fara ca guvernul legat prin legea PSD sa nu poate interveni, pentru ca altfel incepeau urletele ca vi se incalca liberatea. Eu va propun sa va adunati in niste zone protejate, doar voi dobitocii de la PSD_ALDE si ProRomania si sa va infecrtati intre voi dupa pofta inimii fara masti si fara distantare fizica sau igiena, pentru ca sa nu puteti infecta si persoanele care doresc sa se protejeze. Le urez de asemenea lui Renate Weber si familiei ca si celor de la CCR si PSD sa guste si ei din deliciile Covid 19, boala pentru raspandirea careia au militat atat de agresiv. Ar fi un act de dreptate divina fata de miile de morti nevinovati infectati din pricina acestor ticalosi satanisti de stanga. Sa vada si ei cum este. Asta au dorit, asta sa primeasca si ei cu varf si indesat. Am zis!

  4. Recomandarea asta se face in tarile dezvoltate inca de la inceputul verii.
    De aceea rata de noi imbolnaviri a ajuns prima in topul UE, romanii circula prea mult.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.