G4Media.ro

MAE atenționează că spre Grecia, punctele de trecere a frontierei cu Bulgaria…

MAE atenționează că spre Grecia, punctele de trecere a frontierei cu Bulgaria sunt extrem de aglomerate

Ministerul Afacerilor Externe informează cetăţenii români care se află sau intenţionează să călătorească în Grecia că, din cauza fluxului mare de persoane care se deplasează în această perioadă, au fost semnalate aglomerări şi cozi de autovehicule la punctele de control rutier de la graniţa cu Bulgaria, care generează timpi mari de aşteptare la traversarea frontierei comune dintre cele două state.

Riscul se menţine în perioada imediat următoare, precizează MAE într-un comunicat transmis vineri.

În context, Ministerul Afacerilor Externe le recomandă cetăţenilor români să folosească toate punctele de intrare în Republica Elenă şi să se asigure înaintea începerii călătoriei că au îndeplinit toate formalităţile obligatorii prevăzute de legislaţia elenă, inclusiv completarea formularului PLF (Passenger Locator Form), în care să menţioneze punctul de intrare pe teritoriul Greciei.

Cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Atena +302106774035 şi Consulatului General al României de la Salonic +302310340088, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center, în regim de permanenţă.

De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu un caracter de urgenţă au la dispoziţie şi telefonul de urgenţă al misiunii diplomatice a României în Republica Elenă +306978996222 şi Consulatului General al României de la Salonic +306946049076.

Surs Foto: Arhivă

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

6 comentarii

 1. „să folosească toate punctele de intrare în Republica Elenă” – dar care sunt alea??? Cele rutiere.
  De ex. câtă lume stie ca de acum 3 ani „a avut loc inaugurarea oficială a Punctului de Trecere a Frontierei Dobromir (Romania) – Krushari (Bulgaria) deschis la graniţa cu Republica Bulgaria.” pt. transport sub 3.5T
  Noi de unde sa le stim pe toate cele din Bulgaria – Grecia?

  • Kato Nevrokopi (GR) – Koprivlen (BG)

  • Bugetarii au timp.
   Se duc sa lucreze on line din grecia, la fel cum au lucrat toata iarna de la sinaia si predeal. De ce nu ar putea lucra si de la vama kulata?

  • ……simplu : Imbecilii care nu se informează , cretinii care dau orbi sa plece ,, la Grecia ,,, țăranii, meltenoii ……

 2. Bugetarii au timp.
  Se duc sa lucreze on line din grecia, la fel cum au lucrat toata iarna de la sinaia si predeal. De ce nu ar putea lucra si de la vama kulata?

 3. cea mai apropiata este makaza – komotini O alta varianta este ormeni -svilengrad linga turcia Se imbulzesc la kulata din lipsa de informare Cum naiba te duci intr-o tara straina fara sa vezi ce si cum trebuie sa faci Multi se plimbau prin oras fara masca penrtu ca pur si simplu nu stiau ca in grecia asta este obligatorie Amenda este de trei sute euro de caciula iar cu politistul grec nu te tocmesti In secunda doi ai catuse la miini Romanul zice ca intotdeauna . lasa ma ,ca vedem noi acolo !

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.