G4Media.ro

MAE: Aproximativ 100 de cetățeni români au fost transferați de pe insula…

MAE: Aproximativ 100 de cetățeni români au fost transferați de pe insula Samothraki spre Grecia continentală

Ministerul Afacerilor Externe a precizat joi că un număr de 25 autovehicule şi aproximativ 100 cetăţeni români au fost transferaţi, până la acest moment, pe partea continentală a Republicii Elene dinspre insula Samothraki, familiile cu copii şi persoanele cu dizabilităţi având prioritate la îmbarcare. Reamintim că mai multe zeci de turiști români sunt blocați în Samothrakis din cauza defectării feriboturilor.

„În cursul zilei de 14 august 2019 au fost efectuate şase curse de transfer dinspre insula Samothraki, dintre care două exclusiv pentru autoturisme. Consulul general al României la Salonic aflat în portul Alexandroupoli din data de 14 august a asistat pe parcursul nopţii la desfăşurarea demersurilor de evacuare a cetăţenilor români dinspre insula Samothraki, fiind singurul diplomat străin prezent în port. Conform datelor estimative comunicate de diplomatul român, precizăm că un număr de 25 autovehicule şi aproximativ 100 cetăţeni români au fost transferaţi, până la acest moment, pe partea continentală a Republicii Elene, familiile cu copii şi persoanele cu dizabilităţi având prioritate la îmbarcare”, se arată într-un comunicat de presă remis AGERPRES de MAE.

Potrivit sursei citate, navele de transport îşi vor continua programul de funcţionare, iar conform unui grafic estimativ comunicat de autorităţile locale, Nava Zephiros, pentru pasageri, are plecare estimată la ora 11,00, iar nava Andrus Jet – pentru pasageri şi autoturisme şi nava Anax – pentru autoturisme vor continua să circule şi joi, orele de plecare urmând a fi comunicate pe parcursul zilei.

„Ministerul Afacerilor Externe, prin Ambasada României la Atena şi Consulatul General al României la Salonic, monitorizează în continuare situaţia, menţine legătura atât cu autorităţile locale competente, cât şi cu cetăţenii români rămaşi pe insulă şi continuă demersurile pe lângă autorităţile elene în vederea evacuării tuturor cetăţenilor români din zonă”, se mai arată în comunicat.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

5 comentarii

 1. Si în timpul ăsta prostii din guvernul nostru stau cu mâna în chiloți. Îi doare-n cur pe toți guvernanții de românii disperați de acolo! Până acum trebuia mobilizare impecabilă. Iar tuta țării merge la mănăstire ca o sfântă. Băi frate, ăstia sunt dereglati rău la cap. Cine a mai pomenit atâta nepăsare?

  • Frate, dar ești fanatic?! Da i in ma sa cu PSD lor, dar incepi sa aberezi aici. A fost consul in port, ce dracu voiai, sa mearga Viorica acolo? Parca esti A3 pe invers. Fac pariu, ca daca ar fi fost Ciolos pm, exact ce zici tu de guvern ăsta ar fi zis Gadea si Badea la A3 de el! Tu ești un fel de Gadea pe invers. Mai, las o încolo ca nu e Viorica vinovata ca nu merge ferryboat la greci. Înainte sa ma faci troll sau ce o sa ma faci, zic eu „muie PSD”, dar las o încolo ca ne transformam in fanatici. Muie PSD!

  • Stai liniștit, dacă chiar se implicau cineva de la ambasadă era deja pe insulă acum câteva zile, vedea dacă copiii sunt în siguranță și ajuta la traduceri și îmbarcare. Au trimis pe cineva în port, când problema era deja rezolvată. Dacă era un pericol, puteau trimite (Tot circul a durat o săptămână) ajutor cu una din ambarcatiunile românești .
   Au mimat implicarea și au dat un comunicat . Bravos. Un punct electoral pentru PSD.

 2. Stai liniștit, dacă chiar se implicau cineva de la ambasadă era deja pe insulă acum câteva zile, vedea dacă copiii sunt în siguranță și ajuta la traduceri și îmbarcare. Au trimis pe cineva în port, când problema era deja rezolvată. Dacă era un pericol, puteau trimite (Tot circul a durat o săptămână) ajutor cu una din ambarcatiunile românești .
  Au mimat implicarea și au dat un comunicat . Bravos. Un punct electoral pentru PSD.

 3. Reactia firava a Ministrului de justitie , a permis prelungirea suferintei romanilor ramasi „prizonieri” in Tara in care au sperat sa-si petreaca vacanta de vis. Nu avem persoane dedicate meseriei de diplomat… Nici consul, nici ambasador si cu atat mai mult ministru de externe , care nu stie pe ce lume este. Fara pregatire in domeniu si pusi numai pe diferite relatii , nu mai merge Ne-am impotmolit in tot si-n toate.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.