G4Media.ro

MAE: 263 de lucrători români de la o companie de conserve din…

MAE: 263 de lucrători români de la o companie de conserve din regiunea Dingolfing-Landau, testaţi pozitiv COVID-19

Un număr de 263 dintre lucrătorii români de la o companie de conserve din regiunea Dingolfing-Landau au fost testaţi pozitiv pentru infecţia cu COVID-19, potrivit informaţiilor preliminare obţinute de reprezentanţii Consulatului General al României la Munchen, informează vineri MAE, transmite Agerpres.

Potrivit sursei citate, dintre persoanele infectate, 149 au încheiat deja perioada obligatorie de carantină prevăzută de legislaţia germană, iar restul de 114 cetăţeni români continuă perioada de carantină, în două locaţii diferite.

Totodată, potrivit datelor comunicate de Consulatul General al României la Munchen, alţi 206 lucrători români au fost plasaţi în carantină, aceştia fiind consideraţi contacţi direcţi ai persoanelor infectate.

MAE precizează că, până la acest moment, la nivelul oficiului consular nu au fost recepţionate solicitări de asistenţă consulară de la cetăţenii români care îşi desfăşoară activitatea la această companie.

Consulatul General al României la Munchen continuă dialogul cu autorităţile locale şi este pregătit să acorde asistenţă consulară, conform competenţelor legale şi cu stricta respectare a măsurilor adoptate de autorităţile locale în contextul pandemiei de COVID-19.

MAE reaminteşte că cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Consulatului General al României la Munchen: 0049 089 553307 şi 0049 089 98106143, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de urgenţă sau la numărul de telefon de urgenţă al consulatului: 0049 1602087789.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

5 comentarii

 1. Gata cu produsele alimentare cu dublu standard de calitate. De aceasta data, compania de conserve s-a asigurat ca aceeasi cantitate de „zeama” o sa primeasca si consumatorii din estul Europei.

 2. Neamtul a racolat en-gros romani in perioada starii de urgenta cu girul indivizilor Iohannis si Arafat, si-a facut concediile fluierand prin toata Europa, tine romanii la munca in conditii precare precum niste animale, si apoi face pe lupul moralist cu noi, impunand restrictii.
  Nota bene – Germania a generat cel mai mare numar de infectari la romani, comparativ cu toate celelalte tari din Europa, ba chiar din lume.
  Trebuie sa ne mire stirea? Nu. Mai putem considera ca Romania este un stat suveran, si nu un fel de lacheu al Germaniei? Nu.

  • Du te ba d’aci cu suveranitatea ta!
   Nici nu trebuie! M am saturat de romani! Astept ziua cand romania va fi condusa de la Berlin iar numirie in functii sa vina de acolo in plic!
   Probabil ca in acel moment va fi de trait in romania@

  • Mai putem considera ca Romania este un stat suveran, si nu un fel de lacheu al Germaniei? Nu.
   In sfirsit o veste buna. Dupa covid si alte lucruri rele vine si o veste buna.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.