G4Media.ro

Madridul îl convoacă pe ambasadorul argentinian, după criza diplomatică declanșată de președintele…

Sursa foto: Unsplash / Florian Wehde

Madridul îl convoacă pe ambasadorul argentinian, după criza diplomatică declanșată de președintele Milei

Ministrul afacerilor externe spaniol Jose Manuel Albares a anunţat luni că l-a convocat pe ambasadorul Argentinei în Spania după afirmaţii controversate ale preşedintelui argentinian Javier Milei la adresa soţiei premierului spaniol Pedro Sanchez, la originea unei crize diplomatice între cele două ţări, informează AFP, transmite Agerpres.

„Chiar în această dimineaţă, ambasadorul argentinian a fost convocat. Îl voi înştiinţa despre gravitatea situaţiei şi îi voi cere din nou să exprime scuze publice din partea lui Javier Milei”, a declarat Jose Manuel Albares la postul de radio Cadena Ser, la o zi după atacurile preşedintelui argentinian, care a acuzat-o pe soţia lui Sanchez că este „coruptă”.

Duminică, Spania a anunţat rechemarea ambasadoarei sale din Argentina, după ce preşedintele ultra-liberal argentinian Javier Milei a susţinut la o reuniune la Madrid a partidelor extremei drepte europene un discurs în care a „jignit” Spania, pe premierul socialist spaniol Pedro Sanchez şi pe soţia acestuia.

„Elitele mondiale nu îşi dau seama cât de distructive sunt ideile socialismului. Ele nu-şi dau seama de tipul de societate şi de ţară pe care-l pot produce, de tipul de oameni agăţaţi de putere şi de nivelul de abuzuri pe care-l generează”, a spus Milei la Convenţia „Europa Viva 24”, o reuniune la care au participat în capitala spaniolă partide suveraniste europene şi la care el a fost invitat special, întâlnire organizată de partidul spaniol de extremă dreapta Vox şi criticată de premierul socialist Pedro Sanchez.

„Când aveţi o femeie coruptă, vă murdăriţi şi aveţi nevoie de cinci zile de reflecţie”, a mai spus preşedintele argentinian, făcând aluzie la soţia premierului Sanchez, Begona Gomez, pe numele căreia un tribunal din Madrid a deschis în aprilie un dosar de ‘corupţie’ şi ‘trafic de influenţă’, caz clasat la scurt timp apoi de Parchetul din Madrid din „lipsă de probe”.

După deschiderea dosarului, premierul Sanchez a anunţat că-şi suspendă activitatea pentru puţin timp de reflecţie asupra rămânerii sau nu în fruntea guvernului, hotărând în cele din urmă să rămână în funcţie.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...