G4Media.ro

Madlen Şerban, secretar general al Comisiei Naționale a României pentru UNESCO: Problemele…

Madlen Şerban, secretar general al Comisiei Naționale a României pentru UNESCO: Problemele noastre rămân legate de accesul în condiții de calitate la educația din rural, la 65 de ani de la aderarea României

La 65 de ani de la aderarea la UNESCO, „problemele noastre la nivel de țară rămân în continuare legate de accesul în condiții de calitate în cadrul educației organizate în mediul rural”, a declarat pentru Edupedu.ro secretarul general al Comisiei Naționale a României pentru UNESCO, Madlen Şerban. Aceasta a lansat luni o serie de activități pentru a marca anul aniversar, în aceeași zi în care a început Conferința Mondială a UNESCO a Educației pentru Dezvoltare Durabilă.

Comisia Națională a României pentru UNESCO va lansa trei concursuri: „un concurs de benzi desenate pe tema Brâncuși, un concurs de selecție de idei de proiecte din școli privind educația pentru dezvoltare durabilă, pentru care în momentul în care am terminat selecția ideilor va fi o competiție de granturi ca ideile să fie puse în practică și avem un proiect despre viziune. Invităm elevii și studenții din școlile și universitățile care au catedre UNESCO să își imagineze cum va arăta România la 100 de ani de la aderare”, a anunțat Madlen Şerban.

Madlen Șerban a fost directorul Fundației Europene pentru Formare (European Training Foundation) din 2009 până în 2017, agenție a Uniunii Europene care susține țările în dezvoltarea capitalului uman și în reformele în educație și piața muncii. Este expert internațional, implicat în numeroase rapoarte OECD, ale Băncii Mondiale sau UNESCO.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.