G4Media.ro

Macron o asigură pe Maia Sandu  că susţine Moldova împotriva unor ”tentative…

sursa foto: Twitter/ Emmanuel Macron

Macron o asigură pe Maia Sandu  că susţine Moldova împotriva unor ”tentative de destabilizare ruse”/ Președintele Franței promite Moldovei ajutor în organizarea summitului Comunităţii Politice Europene

Preşedintele francez Emmanuel Macron îi transmite vineri susţinerea sa omoloagei sale moldovene Maia Sandu împotriva ”tentativelor ruseşti de destabilizare” în această fostă republică sovietică şi împotriva ”tensiunilor pe care acestea le provoacă”, anunţă Palatul Élysée, relatează AFP, citată de News.ro

Macon a salutat, în această convorbire la telefon, ”eforturile” de reformare ale Republicii Moldova, un stat candidat la aderarea la Uniunea Europeană (UE), mai ales în reforma ”justiţiei în vederea îmbunătăţirii luptei împotriva corupţiei”, anunţă preşedinţia franceză.

Republica Moldova, care se învecinează cu Ucraina, acuză un ”război hibrid” al Moscovei, cu scopul ”răstrurnării” Guvernului proeuropean aflat la putere la Chişinău.

Macron a subliniat ”importanţa continuării reformării ţării” şi a propus să pună la dispoziţia Chişinăului ”experţi, în domeniile cibernetic şi economic”.

El s-a declarat pregătit să ”ofere orice ajutor necesar (Republicii) Moldova în vederea organizării şi desfăşurării summitului” Comunităţii Politice Europene, prevăzut la 1 iunie în această ţară.

Din această Comunitate Politică Eurpeană – înfiinţată în urma Războiului rus din Ucraina – fac parte 44 de ţări din Europa – inclusiv 17 state membre UE.

La 12 martie, poliţia moldoveană a anunţat arestarea unor membri ai unei reţele pe care o suspectează de faptul că este orchestrată de către Moscova.

Aceştia sunt acuzaţi de faptul că au vrut să destabilizeze Republica Moldova prin intervenţii la manifestaţii antiguvernamentale care zguduie cu regularitate capitala moldovenească.

Statele Unite au acuzat Rusia de faptul că ”încearcă” să slăbească Guvernul de la Chişinău, cu obiectivul de a instala un guvern adept al cauzei Moscovei.

Rusia a dezminţit luna trecută orice plan al vreunei lovituri de stat şi a respins acuzaţii ”absiolut nefondate şi fără probe”.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...