G4Media.ro

Macron i-a convocat pe liderii principalelor partide politice din Franța pe tema…

Sursa foto: European Council

Macron i-a convocat pe liderii principalelor partide politice din Franța pe tema susţinerii Kievului, după ce a fost criticat pentru afirmația privind posibilitatea trimiterii de trupe occidentale în Ucraina

Preşedintele francez Emmanuel Macron i-a convocat pe liderii principalelor partide politice din ţară joia viitoare la Palatul Elysee pentru a discuta despre „situaţia din Ucraina”, potrivit unor surse de la preşedinţia franceză şi mai multor lideri politici, relatează AFP.

Întâlnirea, programată la ora locală 10:30, ar trebui să preceadă o dezbatere, ce va fi urmată de un vot care va avea loc în Parlament pe tema susţinerii Kievului, la cererea lui Emmanuel Macron, dar a cărei dată nu a fost încă stabilită.

Partidele de opoziţie au criticat în cea mai mare parte recentele luări de poziţie ale preşedintelui Macron, care a sugerat luni că nu poate fi exclusă posibilitatea trimiterii de trupe occidentale în Ucraina în viitor.

Mai mulţi dintre aliaţii europeni ai Franţei, precum şi SUA au respins ideea desfăşurării de trupe în Ucraina, iar preşedintele Macron însuşi a recunoscut că această opţiune nu „întruneşte astăzi consensul”. Dar el a spus că vrea să restabilească „ambiguitatea strategică” pentru ca Rusia lui Vladimir Putin să ştie că aliaţii Kievului sunt gata să facă orice pentru a asigura înfrângerea Moscovei pe câmpul de luptă.

Liderul partidului Franţa nesupusă (La France insoumise, stânga radicală), Jean-Luc Melenchon, a denunţat o escaladare verbală „belicoasă” şi „iresponsabilă”, în timp ce preşedintele Adunării Naţionale (Rassemblement national, extrema dreaptă), Jordan Bardella, l-a acuzat pe Emmanuel Macron că şi-a „pierdut cumpătul”.

Olivier Faure, primul secretar al Partidului Socialist de stânga, a considerat, de asemenea, că un război cu Rusia ar fi o „nebunie” şi i-a cerut preşedintelui „o întâlnire cu liderii partidelor politice”

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...