G4Media.ro

Macron, despre războiul din Ucraina: Este necesar să facem totul pentru a…

foto: Emmanuel Macron Twitter

Macron, despre războiul din Ucraina: Este necesar să facem totul pentru a reveni la masa negocierilor

Comunitatea internațională trebuie să își reînnoiască eforturile pentru a aduce Rusia la masa negocierilor cu Ucraina, întrucât conflictul se află într-un „punct de inflexiune”, a declarat Emmanuel Macron într-un interviu difuzat joi la BFMTV, transmite boursorama.com.

„Acum trebuie să facem tot posibilul pentru ca, la momentul ales de părțile implicate și atunci când ucrainenii vor fi în măsură să facă acest lucru, să ne putem întoarce la masa negocierilor”, a declarat președintele, intervievat în avionul care îl ducea înapoi de la New York, unde a participat la Adunarea Generală a Națiunilor Unite.

Într-un context de escaladare, după rechemarea rezerviștilor de către Vladimir Putin și amenințarea acestuia de a folosi toate mijloacele de care dispune Rusia, prima putere nucleară a lumii, șeful statului a declarat că dorește să „țină linia”: „Vrem ca Ucraina să poată rezista, ca Ucraina să își poată restabili suveranitatea, ca Ucraina și Rusia să se întoarcă la masa negocierilor și să avem o pace negociată”.

„Rusia este foarte clar sub presiune și trebuie să ne punem colectiv în situația de a restabili un dialog util pentru a produce pacea”, a adăugat Emmanuel Macron, reafirmându-și disponibilitatea, deja exprimată la tribuna ONU, de a convinge noi țări să sporească această presiune.

În ceea ce privește amenințarea fluturată miercuri cu jumătate de gură de președintele rus de a recurge la arma nucleară, șeful statului a refuzat „să facă ficțiune politică, în special pe acest subiect”, cu riscul de a fi prins „în jocul escaladării”.

„Franța este o putere nucleară rezonabilă”, a spus el.

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

9 comentarii

 1. Rusia trebuie înfrântă, altfel va invada din nou.

 2. Negocierea cu Rusia înseamnă ce teritoriu să -l cedezi Rusiei acum, si mâine va dori altul si iar să negociezi cu ei, in paralel ei făcând propaganda si atmosferă in țările democratice folosind democrația la demantelarea democrației.
  Rușii trebuie ținuți în bătaia puștii, să nu mai avanseze 1 metru , să nu se mai discute nimic cu ei, să nu mai fie primiți in țările democratice și lăsată situația înghețată până devin oameni.

  • RuZia trebuie anihilata nu salvata. Si lui Hi.tler i-au fost cedate teritorii din Cehoslovacia la inceput dupa care si-a luat-o in cap si a atacat Polonia

 3. Uite o soluție simplă: oprirea oricăror hajutoare date perciunatului.
  Plus deblocarea activelor mujicilor.
  ASTA PENTRU ÎNCEPUT!

  Ar mai fi: retragerea „consultanților”… Să mai scriu?

 4. Este prea târziu pentru a negocia cu tâmpi.tul

  • Dar cine negociază cu gerontofilul?

 5. Niste reguli mai clare, cand Rusia isi niste nucleare in cap, ar fi de dorit. Sa stie si ei ca se joaca ruleta ruseasca.

 6. Macaroana go fu…. yourself 😇