G4Media.ro

Lukaşenko acuză Ucraina că încearcă ”să târască” NATO în război: ”Toate agenţiile…

sursa foto: president.gov.by

Lukaşenko acuză Ucraina că încearcă ”să târască” NATO în război: ”Toate agenţiile forţelor de securitate remarcă o creştere a numărului de provocări în apropierea frontierei de stat”

Preşedintele Belarus, Aleksandr Lukaşenko, a acuzat joi Ucraina că încearcă „să târască” cu orice preţ NATO în conflictul armat cu Rusia, a transmis agenţia oficială BELTA, preluată de EFE.

„Toate agenţiile forţelor de securitate remarcă o creştere a numărului de provocări în apropierea frontierei de stat. Ucraina, sub orice pretext, încearcă să târască trupele statelor membre ale NATO în conflict”, a susţinut Lukaşenko în cadrul unei reuniuni cu privire la situaţia politico-militară din proximitatea Belarus.

În opinia sa, o dovadă în acest sens o reprezintă căderea unei rachete pe teritoriul Poloniei, despre care iniţial Occidentul a crezut că este de provenienţă rusească, însă ulterior a exprimat opinia că dispozitivul ar fi putut fi lansat de Ucraina şi a căzut din greşeală pe teritoriul polonez.

Lukaşenko a insistat că Belarusul „a reuşit până acum să evite ca un adversar potenţial să folosească forţa militară împotriva ţării” sale.

Totuşi, liderul autocrat de la Minsk a cerut agenţiilor de apărare din Belarus să continue să monitorizeze constant orice indiciu privind o posibilă „pregătire a unei agresiuni directe împotriva ţării noastre”.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

5 comentarii

  1. Ce faci, Florine?…Nu ai dat drumul la zizin?…Nu merge slava, slava pe burta goală…E nevoie de puțin venin