G4Media.ro

Ludovic Orban: Sub nicio formă nu vor fi organizate slujbele în interiorul…

Sursa foto: Pexels

Ludovic Orban: Sub nicio formă nu vor fi organizate slujbele în interiorul bisericilor/ E prematură o decizie de redeschidere a restaurantelor în spații închise

Premierul Ludovic Orban a declarat, luni seară, la Digi24, că ”sub nicio formă” slujbele religioase nu vor fi organizate în interiorul bisericilor după 15 mai. Orban a declarat că încă sunt discuții referitoare la alte detalii de organizare a activităților religioase.

Orban a mai declarat că este prematură o decizie referitoare la redeschiderea restaurantelor în spații închise, având în vedere că oamenii nu pot folosi măștile de protecție în timpul servirii mesei sau a băuturilor.

Premierul Ludovic Orban a mai anunțat că are încredere că Parlamentul va dezbate cu celeritate Legea stării de alertă, astfel încât aceasta să intre în vigoare în cât mai scurt timp. Până la intrarea în vigoare a eventualei legi, restricţiile vor fi impuse prin decizii ale Comitetului Naţional pentru Situaţii Speciale de Urgenţă:

”Am încredere că Parlamentul va dezbate cu celeritate acest proiect de lege care a fost adoptat în şedinţa de Guvern astăzi şi că va fi adoptat în cel mai scurt timp, astfel încât să intre în vigoare. Şi dacă vor exista două zile în care nu va exista o reglementare….va exista o reglementare. Noi aşteptăm decizia CCR de miercuri şi, în funcţie de această decizie, vom corecta actul normativ care reglementează starea de urgenţă prin Ordonanţă de Urgenţă, astfel încât să lăsăm anumite intrumente privitoare la aplicarea regulilor imediat după ieşirea din stare de urgenţă. Cel mai probabil, nu vom putea da amenzi, dar regulile vor fi stabilite prin hotărâre Comitetul Naţional pentru Situaţii Speciale de Urgenţă”, a transmis Orban, citat de News.ro.

sursa foto: Pexels

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

8 comentarii

 1. mare greseala! lasa primitivii sa se inchine la zeul lor, nu fi fraier! inca putin si raman doar oamenii rationali!

  • Si tu te tragi din maimuta, sau esti in curcubeu?

  • Rămâneți voi, ai dracului, raționalii. :))
   Dacă și tu oi avea creier in cap, sigur patineaza musca p el. Iar sufletul, ți e găunos și infect, de progresist.
   Bai, își bate dracul joc de voi.

  • @OMV, cand ne uitam la cei mai religiosi oameni (indiferent de religie), e cel mai clar ca avem stramosi comuni cu maimutele. De asemnea, cum se face ca pe alea cu iubeste-ti aproapele si intoarce si obrazul celalalt nu le tineti minte nicicum voi astia foarte credinciosi?

 2. Noul Troll-ism…

  Nu știu dacă ați observat cum scriu mai nou trolli atunci când este vorba despre subiecte unde adevărul este qvasi-evident. De regulă emit două, maxim trei fraze scurte. Una dintre ele conține sigur un truism de tipul „nu toți suntem proști” sau „este evident că soarele răsare de la răsarit”. Cea de-a doua frază – nu neapărat aflată în această ordine în textul trollului – este formulată astfel încât nu are niciun sens oricum ai privi-o. De la stânga, la dreapta, sau viceversa. De regulă este o frază care cuprinde o afirmație și contrariul acesteia simultan. Iar cea de-a treia frază conține o delimitare de tipul auto-exculdere din grupul celor care sunt vizați de justețea afirmațiilor din comentariul, știrea sau analiza sau pe care le trolează.

  Acum, fiecare după talent: unii sunt ceva mai „performanți” la capitolul ăsta și reușesc să împăneze cele două-trei fraze cu ceva umor sau ironie, fie ele și involuntare. Alții pur și simplu trântesc spusele ala-n-dala…

  Au dezvoltat, practic, un „meta-limbaj” în comunicare publică. Am observat chestia asta prima dată la politicienii de „rit nou”, să le zic așa… Vorbirea-n dodii! Pare că spun ceva, dar se poate înțelege și contrariul. Poate să-l vizeze pe ăla (sau situația „X”), dar i se poate aplica și lui, sau e valabilă și reciproca. Stai și te întrebi după aia: „Băi frate, ce-a vrut să zică ăsta?!”. Dragnea, de exemplu, era un fel de „Master Yoda” la capitolul ăsta… Bine, „tata lor” e Băsescu (mă rog, era, că acum s-a tâmpit de tot, nici el nu mai știe ce vrea să zică – probabil că schizofrenia asta a vorbirii în dodii i-a venit de hac!).

  În final, am și eu o curiozitate și rog un troll să mă lumineze: aveți un fel de „Manual al Trollului”, sau măcar ceva de tipul „Cărticica șefului de cuib” sau „Cărticica Roșie a lui Mao? Sau vă sunt suficiente și în trolling-ul ăsta doar „învățăturile” din Manulalul de Dezinformare” al KGB-ului? Ați făcut niște cursuri când v-ați angajat la „fermele” alea de trolli? Vi se face un instructaj? Cum? Zilnic? Săptămânal? Mda…

  • Sa stii ca la fiecare 60 de secunde in Romania trece un minut.

  • Iată, ce spuneam! Magnific.
   Varianta scurtă.
   Doar o propoziție…

 3. din partea mea pot sa le inchida pe veci,dar ce spun ei este o aberatie crasa si de o contradictie de animatie intre decizii ;pot merge in transport interurban 10 in microbuz dar dou fam. de 4 persoane nu pot in masina , se poate la banci,posta ,supermarket dar nu in biserica ( aici ortodoxia ,are o problema cu impartasania) poate folosirea unei unstensile cu doua brate de luat mici sau chestii ,si inmuiata in vin si eliberarea pe palma enoriasului ar fi o variata,tot la ortodoxie puparea icoanelor o problema restul dece nu . Dar cardasia cu politicienii are un pret in timp ???!!!!