G4Media.ro

Ludovic Orban s-a lăudat la summit-ul PPE că le-a stricat socialiștilor majoritatea…

Ludovic Orban s-a lăudat la summit-ul PPE că le-a stricat socialiștilor majoritatea în Comisia Europeană prin propunerea Adinei Vălean

Premierul Ludovic Orban a declarat, joi, la Summitul PPE organizat în Croația, la Zagreb, că  Partidului Național Liberal și a schimbat practic majoritatea în noua Comisie Europeană care era favoarea socialiștilor și a înclinat-o în favoarea popularilor. Mai mult, a sugerat că decizia de a schimba guvernul Dăncilă a fost luată tocmai pentru a repara această situație, pe care a calificat-o drept injustă, și a numit-o pe Adina Vălean în funcția din comisar din partea PPE. Amintim că guvernul Dăncilă a făcut două propuneri, Rovana Plumb și Dan Nica, însă acestea au fost respinse de Ursula von der Leyen.

  • „Cetățenii europeni au votat pentru popularii europeni și au oferit o victorie în alegeri pentru PPE la nivel european. Am obținut majoritatea în Parlamentul European. Socialiștii au sperat că vor pune președintele Comisiei chiar dacă nu au câștigat alegerile, însă în cele din urmă PPE a reușit să își impună președintele. Totuși, când am numărat comisarii, am descoperit o situație injustă. PPE nu avea majoritate în Comisia Europeană. Socialiștii aveau 10 comisari și popularii europeni aveau 9 comisari. Am decis în România să nu acceptăm această situație injustă, pentru că cetățenii au vrut să ofere majoritatea popularilor europeni. Așadar, am schimbat guvernul socialist cu unul popular european și am numit un comisar PPE din partea României, pe Adina Vălean”, le-a transmis Ludovic Orban liderilor PPE, transmite Digi24.ro

Premierul a vorbit în engleză și chiar dacă avea un discurs pregătit de oamenii din echipa sa, a preferat să vorbească liber. În final, Orban a ținut să le transmită invitaților că îl cheamă Ludovic și nu Viktor, pentru a elimina orice confuzie.

„Numele meu este Orban. Dar că eliminăm orice confuzie, numele meu este Ludovic Orban și sunt prim-ministrul României. Să fiți siguri că după alegerile prezidențiale, România va rămâne o parte solidă a familiei europene”, și-a încheiat Ludovic Orban discursul.

La summit PPE, organizat în Croația, sunt aleși președintele, vicepreședinții și secretarul general al formațiunii. Printre candidații la funcția de vicepreședinte al PPE este și europarlamentarul PNL Siegfried Mureșan.

La Zagreb, Ludovic Orban a avut discuții cu mai mulți lideri europeni printre care președintele desemnat al CE, Ursula von der Leyen sau cancelarul Germaniei, Angela Merkel.

Sursa: Digi24.ro

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

3 comentarii

  1. Bravo, Lajoska!

  2. Ce mizerie de titlu,parca am ajuns pe site-ul lui buble ,pescurse!

  3. https://www.national.ro/
    Klaus Iohannis a trimis Parlamentului, spre reexaminare, Legea pentru modificarea art. 30 din Legea nr. 312/2004 privind Statutul Băncii Naționale a României.
    Cum ați comenta despre retrimiterea la parlament a unei legi, inițiată de Liviu Dragnea, Șerban Nicolae, Teodorovici, deci de PSD, declarată constituțională de către judecătorii CCR, în condițiile în care legea stabilește în mod clar promulgarea legii, ?

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.