G4Media.ro

Ludovic Orban: Prezenţa italienilor în România este o prezență milenară. Avem rădăcini…

Ludovic Orban: Prezenţa italienilor în România este o prezență milenară. Avem rădăcini comune, suntem rude apropiate

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Ludovic Orban, a declarat joi că prezenţa italienilor în România este milenară şi că „avem rădăcini comune, suntem rude apropiate”, relatează Agerpres.

„Am transmis, astăzi, prin videoconferinţă, un salut prietenos comunităţii italiene din România, cu prilejul Conferinţei Naţionale a Asociaţiei Italienilor din România – RO.AS.IT. Apreciez în mod deosebit colaborarea, inclusiv la nivel parlamentar, în îmbunătăţirea relaţiilor dintre România şi Italia. Prezenţa italienilor în România este o prezenţă milenară. Avem rădăcini comune, suntem rude apropiate şi lucrul acesta se vede prin faptul că avem o colaborare foarte strânsă într-o varietate de domenii”, a scris Orban pe Facebook.

El a adăugat că în România sunt peste 20.000 de firme care au acţionari italieni, dar şi în Italia sunt foarte multe firme cu acţionari români, precum şi o comunitate mare, de peste un milion de români.

„Parteneriatul strategic încheiat în 1997 s-a transformat în 2008 într-un Parteneriat strategic consolidat, care oferă o bază pentru această cooperare aprofundată între Italia şi România. Italia este al doilea partener comercial al României, după Germania, iar acest lucru reflectă relaţiile extrem de bune care există între cele două ţări”, a mai scris acesta.

Sursa foto: Ludovic Orban / Facebook

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

9 comentarii

 1. Cand nu ai ce face cu banii… iti iei trepied la camera web.
  Ce-o fi de vazut la fata lui Orban?

 2. Acum un mileniu eram practic aceeasi natiune cu „italienii”. Schisma crestinilor nu se produsese. Nici romanii din peninsula nu aveau state, cum nu aveau nici taranoizii nostri. Veneau din cand in cand bizantinii si ne scoteau de sub barbari si pe cei de aici, si pe cei de acolo.

 3. Asemanari comune la criminalitate si coruptie, in rest alt aluat alte radacini. Armata si administratia romana s-a retras rapid din Dacia.

 4. Ludovic, pui de dac. Si de roman.

 5. Așa este : avem trecutul comun. Jumătate din legiunile romane erau pușcăriași eliberați din temnițe. Criminali , hoți , violatori au poposit și populat Dacia lui Decebal.
  După revoluția din 89 mafia italiana a pătruns adinc în structurile economice și politice . Crimă organizata și-a desfășurat nestingherit afacerile , sub oblăduirea politicienilor români și a noilor structuri de securitate .
  Acum o comunitate de peste un milion de romani desfășoară cele mai detestate servicii și la salarii pe care italienii nu se deranjează să le ocupe . Excepții sigur că sunt, dar ele sunt procentual
  nesemnificative .
  Aceasta este latinitatea cu care ne lăudăm . Adăugați balcanismul și influența turcilor și rușilor și avem imaginea reală .
  Faptul că totuși existăm ca nație se datorează unei elite scolite și a unor adevărați oameni de stat . Ei și regalitatea au creat Romania de ieri .
  Azi (dupa89) politicieni de două parale au tupeul să vorbească . Ar trebui să tacă . Toți . Și noi .
  Ei sunt expresia noastă , a tuturor și de aceea ne și reprezintă.

  • Doar că astfel de realități crunte nu au fost și nu sunt predate nici în zi de astăzi în școli!
   În schimb, suntem cei mai naționaliști, în frunce cu conducătorul Academiei Române!
   Pui de daci și de romani!
   Născuți din Traian și Decebal!
   …da se umflă orezul că LGBTQ…
   Cum te cheamă pui de dac? Attila!
   Exceptind importul de mafia, mulțumesc, nu mă simt cu nimic ” milenar” cu italienii!
   Cu aportul fanarioților, suntem și mai nașpa!
   Lucovid, biet copil de pripas. Auzi tu ” milenara”!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.