G4Media.ro

Ludovic Orban: Pentru orice persoană care revine în activitate vom plăti între…

Ludovic Orban: Pentru orice persoană care revine în activitate vom plăti între 35% și 45% din salariul brut/ Vom susține în principal persoanele peste 50 de ani, care își găsesc mai greu loc de muncă

Pentru orice persoană care revine în activitate statul va asigura un procent între 35% și 45% din salariul brut, a anunțat, luni, premierul Ludovic Orban, în cadrul unei conferințe de presă în care a prezentat bilanțul celor șase luni de guvernare.

“În ceea ce privește susținerea angajaților, vom genera mai multe tipuri de măsuri active pentru companiile care își vor reporni activitatea. Vom trece de pe măsura șomajului tehnic, la o măsură activă. Pentru orice persoană care revine în activitate vom participa la susținerea plății salariului, cu un procent între 35% și 45% din salariul brut”, a declarat Ludovic Orban.

Premierul României a mai adăugat că Guvernul își propune să sprijine mai ales persoanele peste 50 de ani, care își găsesc mai greu locuri de muncă:

“Vom sprijini companiile să angajeze oamenii care astăzi nu au loc de muncă, cu măsuri active care vor varia și în funcție de alte criterii. Spre exemplu, persoanele de peste 50 de ani sunt mai greu angajate și de aceea vom mări alocarea măsurii active pentru astfel de persoane. De asemenea, vom sprijini și angajarea tinerilor”, a completat Ludovic Orban.

De asemenea, în cadrul conferinței de presă premierul României a mai anunțat că va încerca să creeze un program de calificare și recalificare a forței de muncă, însă schimbat și adaptat la noile cerințe:

“Vom încerca să generăm un program de adaptare la piața muncii printr-un program de calificare și recalificare, dar printr-un program diferit de aplicare. Vom încerca să facem un parteneriat cu compania care vrea să angajeze și care să facă acele traininguri. Și vom obliga persoanele respective să rămână angajate cel puțin doi ani”.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

1 comentariu

  1. pe hartie, un program de recalificare suna foarte bine, ceva ce trebuiau sa faca pesedistii daca le-ar fi pasat, sa vedem ce va face efectiv

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.