G4Media.ro

Ludovic Orban: Ne pregătim de boicot, dar le reamintesc pesediștilor că o…

Ludovic Orban: Ne pregătim de boicot, dar le reamintesc pesediștilor că o decizie a CCR spune că nu e nevoie de cvorum la audierile miniștrilor în comisii

Premierul desemnat Ludovic Orban a declarat, vineri, la sediul PNL, că a făcut o analiză a situației susținerii Guvernului în Parlament și o pregătire a audierii miniștrilor în comisii. El a spus că liberalii se pregătesc de boicot din partea PSD, dar a amintit că există o decizie a Curții Constituționale potrivit căreia nu e nevoie de cvorum la audierile miniștrilor în comisii.

Principalele declarații ale premierului desemnat:

 • Am avut o analiză a situației împreună cu liderii grupurilor parlamentare, Raluca Turcan și Florin Cîțu, despre mai multe aspecte: mobilizarea la Birourile Permanente care vor fi convocate la ora 12.00, anunțarea partenerilor să susțină propunerea ca marți să fie audierea și miercuri votul în plen.
 • Am făcut analiza pe fiecare comisie, am stabilit un responsabil coordonator care să pregătească audierea miniștrilor în comisii.
 • Am solicitat candidaților la posturile de miniștri să fie deschiși la dialogul cu membrii comisiilor.
 • Am stabilit un mecanism de mobilizare pentru ziua care se va decide să fie votul de învestitură în plen.
 • Am făcut o analiză a situației la zi, a negocierilor individuale cu parlamentari pentru a reuși să asigurăm majoritatea. Situația la zi e bună, o să fac prognoze când ne apropiem de ziua votului în plen.
 • La ora actuală, în Birourile Permanente reunite, din 26 membri, PSD are 13 membri. Există un reprezentant Pro România, voi vedea poziția acestuia. Voi cere președinților camerelor să-mi permită prezența la ședința Birourilor Permanente.
 • România are nevoie cât mai rapid de un guvern cu puteri depline.
 • Întotdeauna parlamentarii formațiunilor care susțin guvernul sunt mai mobilizați decât parlamentarii din Opoziție.
 • Ne pregătim de boicot, dar le amintesc PSD-iștilor că există o decizie a CCR potrivit căreia nu e nevoie de cvorum la audierile miniștrilor din comisii.
 • Nu am primit invitație din partea MApN la niciunul dintre evenimentele dedicate Zilei Armatei. Regret, pentru că Armata e fundamentală pentru România.

Foto: Inquam Photos / George Călin

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

1 comentariu

 1. Pamflet
  Faceti si voi un guvern credibil cu oameni morali si competenti, nu cu madama aia la educatie care vrea sa bage toti prostii la liceu (care iau sub 5 la evaluare) si smecherul ala de la interne cu casa de 1000 metri patrati si vanator pe deasupra