G4Media.ro

Ludovic Orban: Intenţia noastră este de a creşte vârsta de pensionare pentru…

sursa foto: Inquam Photos/ Octav Ganea

Ludovic Orban: Intenţia noastră este de a creşte vârsta de pensionare pentru poliţişti

Premierul Ludovic Orban a declarat joi că intenţia Guvernului este de a creşte vârsta de pensionare pentru poliţişti, transmite Agerpres.

„Intenţia noastră este foarte clară: de a creşte vârsta de pensionare. Când s-a modificat prin OUG sistemul acesta nesimţit de calcul al pensiilor pentru şefimea din zonele respective, s-au pensionat din zona MAI mii de cadre pentru a beneficia de condiţiile privilegiate de pensionare care erau anterior modificării ordonanţei. Adică, ei au dat o ordonanţă de urgenţă, dar înainte le-au permis tuturor celor au vrut să beneficieze de pensiile respective, s-au pensionat oameni cu 40, 42, 43, 45 de ani cu nişte pensii extrem de mari, au lăsat sistemul de ordine publică cu grave probleme de efectiv, care, până la urmă, au pus în pericol viaţa, siguranţa cetăţeanului, proprietatea privată, pentru că nu au mai putut să asigure toată resursa umană pentru apărare ordinii publice, a vieţii şi siguranţei cetăţeanului. Totul a fost o nebunie generalizată. Şi aici o să intervenim prin lege atunci când vom ajunge la o formă a unei legi a pensiilor care să facă cu adevărat dreptate şi care să corecteze toate abuzurile care au fost făcute în calculul pensiilor”, a afirmat Orban la RRA.

El a arătat că o altă problemă este cumulul pensiei cu salariul în sectorul public.

„Foarte mulţi s-au pensionat anticipat beneficiind de nişte condiţii de reglementări speciale, după aceea s-au angajat în sistemul public. La Poliţia Locală m-am trezit că era un poliţist care s-a pensionat la 42 de ani şi care beneficia de o pensie frumoasă de peste 50 de milioane şi pe lângă asta mai avea şi salariu baban. (…) Interzicem cumulul pensiei cu salariul în sectorul public. Sigur că nu interzicem oamenilor să lucreze în sectorul public, dacă vor să-şi continue activitatea în sectorul public, nu avem nimic împotrivă, cu o singură condiţie: nu le mai plătim pensia cât timp ocupă funcţia publică, urmând ca ulterior, în funcţie de anii în plus vechime pe care i-au lucrat, să le crească pensia când se vor pensiona”, a explicat premierul.

Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

61 comentarii

 1. Si intentia mea a fost sa raman tanar si frumos pana la varsta de 666 de ani…

  • A zis ca le da si un test banal eliminatoriu de inteligenta in fiecare an?
   Ca am auzit ca pe psiholog il fenteaza dar daca devine prost sigur are creierii varza. Cei mai multi vor pica din prima oricum.
   Totul e ca testarea sa fie facuta de o firma externa acreditata

  • 1. Cu cele mai mari pensii din sistemul actual, poate doar magistratii sa ii depaseasca pe acesti trantori militari, politisti, securisti etc pe scurt APV isti.
   2. Nu fac nimic, nu risca nimic decat kilograme in plus si colacei, sunt primii la popota, nu sunt restructurati, job ul e sigur.
   3. BONUS: se pensioneaza la 42 de ani, sau chiar 40.

   In ce tara traim? De ce nu se desfinteaza aceste privilegii, pensiile speciale? De ce se dezinformeaza ca toate tarile au sistem de pensii speciale? Stiati care e salariul anual al unui sergent in politia SUA? Si acolo sergent e functie mare, ca subcomisar la noi… 20 mii dolari SUA, cel mai mic din sectorul de stat… poate doar gunoierii iau mai putin…

   Concluzia, trista pentru Romania, aceste privilegii nu se vor desfiinta pentru ca Romania din acest punct de vedere a fost si va fi Stat Securistic… nici un partid nu va face acest lucru, doar discutii si eventual, o reducere modica, sau mai bine zis o diversiune ca sa se abata atentia de la subiect…
   Noapte buna Romania…

  • Și ai reușit?!!!!!

 2. Foarte bine. La cat sunt de incompetenti.

  • Numai gargara toate raman cum au fost si cum sunt nu se va schimba nimic astia sunt din 45 tot in razboi .

 3. PAS cu Pas Guvernul Meu distruge tot in calea sa.
  Votanții PNL&JOHANNIS sunt satisfăcuți.

  • Ai sesizat bine -distruge tot in cale= ,dar ai uitat continuarea esti cam uituc .Distruge tot ceea ce trebuie distrus. Zi tu ca sa nu zic eu ceea ce trebuie distrus ,sunt sigur ca stii .

  • Deloc satisfacuti .
   Inca asteptam sa nu va mai vedem incasand pensii speciale 40… 50 de ani.
   Munciti in bataie de joc si plini de aroganta.Odihniti cum sunteti , traiti mult , iesiti la pensie devreme.
   Iesind la pensie cam la 40 de ani si cu o speranta de viata de 80 de ani , mancati cam 40 de ani fiecare MAI-ist frecator de menta pensie .La o pensie modesta de 1500 EU /luna, cat aveti voi , topiti cam 720 .000 EU fiecare .
   Asa ca……nesatisfacuti si cred ca asa ramanem

  • Esti un dobitoc. Scoate posibilitatea ca sporul de 50 % sa nai fiw cuantifixabil la pensie si ai terminat problema cu pensiile nesimtite. Sefimea aia de care vorbeati isi da singura spor pe 6 luni de 50 % pentru lucrari de exceptie si apoi iese la pensie cu cuantum mai mare decat salariul. Dar de ce sa ne luam de adevarata problema, marim varsta etc….. nu mai ai unde sa maresti dobitocule. Speranta de viata la militari si politisti este de 58 de ani si varsta de pensionare este de 60.

  • De unde ai scos-o stimabile pe aia cu speranta de viata la politisti si militari de 58 de ani? Poate sti vreun caz sau doua, ca in rest se traieste bine de tot in cazul lor. O duc tovarasii mult peste 70 de ani. Noi ceilalti ne chinuim cum putem ca sa iesim la pensie la 65 de ani. Cei care apuca. Si astia n-o mai duc mult. Muncim ca prostii sa platim salarii si pensii speciale babane pentru APV-isti si tot ei sa vaita. Ajunge-va!

 4. Ceea ce face guvernul Orban este normalitatea ,dar ma asteptam ca aceasta normalitate sa fie acceptata si recunoscuta. Primul pas ar trebui facut chiar de aceste structuri ,ca nevoie absoluta de unitate . Nu poti decide impotriva demersului popular de eliminare a acestor pensii speciale . Nevoia de unitate a natiei romane trebuie in primul rind inteleasa de cei care beneficiaza de aceste avantaje materiale . Trebuie decisa o formula de echitate nationala si trebuie recompensati doar aceia care au dovedit prin meritele atasate faptelor lor ca intrunesc conditiile de exceptionalitate . Nu putem sa punem totul – la gramada – . Cei ce merita trebuie indiscutabil recompensati ,dar aceste merite nu trebuie generalizate, ca decizie finala pentru absolut toti membrii unui anumit sistem.Dupa acest demers  putem  vedea ,ca  natie  , dorinta  comuna  de echitate  , dreptate  si  iubire  de  tara , concomitent  cu cea  atasata iubirii  semenilor  nostri  . Voi nu va asteptati la asta ?

  • Este de neinteles ,de ce cei vizati de guvern si societate accepta in continuare aceste recompense , numite pensii speciale cind stiu foarte bine cum ele separa societatea romaneasca .

  • Cei cu privilegii nu vor accepta NICIODATA normalitatea, de aceea trebuie facuta in forta.
   Fara normalitatea despre care vorbim, niciodata nu va exista unitatea societatii.
   Ce cred eu este ca asa s-a impiedicat exact unitatea noastra, toate aceste structuri, de care vorbesti, au primit privilegii irationale exact cu acest scop ascuns.
   A fost mult mai usor sa „conduci”, adica sa exploatezi si sa furi o societate dezbinata decat unita, nu crezi?!

  • De cele mai multe ori modalitatea de gindire , ce doreste a arata actiuni -invers- decit cele aratate public , da roade si asta incerc sa fac aflind astfel adevarul . Este adevarat sau posibil adevarat ceea ce spui , dar nu cred ca merge la nesfirsiit si chiar daca este asa trebuie aratata si aceasta modalitate de interpretare .

  • Ma gindeam eu ca o sa fii singurul de pe SITE care o sa comentezi si care o sa intelegi de ce .

 5. sa te tii cum vor tipa politrucii PSDisti din sindicate

  • Pentru boul care spune că un sergent de poliție în SUA ia 20000 de $ pe an. Polițiștii din SUA au toate dotările de care au nevoie. Și nu stau in genunchi in fața nimănui așa cum credeți voi că ar trebui să facă polițiștii români. Acolo daca nu asculți și nu execuți ce spune polițistul dracul te-a luat. Are dreptul să te rețină 72 de ore fara să îți aducă nicio acuzație. Dacă îl ataci sau ucizi ești mort 99%. Legea îl apără de orice abuz din partea „onorabililor” cetățeni. Acolo au un fond de pensii, din care se plătesc pensii. Și se pot pensiona după 20 de ani. Daca sunt condamnați pentru infracțiuni săvârșite cu intenție, adio pensie nu ca aici. Acolo doar infractorii strigă câteodată că ei le „plătesc” salariile. Există respect reciproc. Aici aveți pretenția că polițistul sa nici nu se uite la voi, altfel e arogant. Dar voi vedeți doar ce vreți și scrieți și mai rău. De ce? Pentru că aveți o educație precară și creierul vostru tumefiat de spiritul de turmă este limitat. Dar dacă în România poliția ar fi dotată și ar avea aceleași drepturi că în SUA, ce ați mai face? Ați înebuni de tot urlând din bojocii afumați că e un abuz, nu se poate așa ceva, ne întoarcem în comunism. Și nu are nimeni din poliție acolo doar 20000 de dolari pe an. Sunteți niște păpuși, dar habar nu aveți. E normal..??

 6. Super tare Orbane, sa le faci varsta de pensionare ca la toata prostimea. La 65 de ani sa iasa la pensie ca toata lumea, ca nu se rup cu munca. Sa contribuie si el la pensiile speciale mai consistent ca toti fraerii care nu beneficiază de favoritisme.

  • Daca ai vreodata nevoie de interventia politiei, iti doresc sa vina in „mare graba” politistii aia de 64 de ani pe care tii doresti. Si la fel sper, ca aia sa fie platiti si cu minimul pe economie sa vezi ce eminente vor fi in politie, doar asa ca si-au dorit ei sa fie politisti, de mici.

  • Am rugamintea sa veniti sa va angajati in MAI sa luati si d-voastra salariu baban sa lucrati si d-voastra in rand cu ceilalti si sa va bucurati de pensie de la stat pe la 65 ani,ca oricum d-voastra nu puteati iesi mai devreme .Vorbim atunci !Si i-as invita pe toti,cei ca d-voastra sa faca la fel .E mare nevoie de cadre,mai ales cu capacitatea mentala a d -voastra in ministerele de forta din tara aceasta si tot odata ati da dovada de patriotism.Tara are nevoie de asa oameni!cu respect!

 7. O inițiativă bună a Guvernului Pnl.
  Sper sa vedem fapte nu doar declaratii de presa.
  La 60 ani sa iasă la pensie bărbații si 57 femeile.

  Felicitări!

 8. Au salarii si pensii exorbitante polițiștii .
  Ies la 42 de ani la pensie.
  Pensii Speciale.
  Sa fie platiti pe contributivitate la fel ca toti românii, 65/60 ani vârsta pensionare.

  • Da mami, ca bine zici! Si sa-l aduca inapoi pe Ceausescu, ca era mai bine pe vremuri! Si mai Vreau sa fim cu totii egali!

  • Vorbiți numai prostii. Unde ați auzit voi polițist în tara asta sa se pensioneze la 40 ani, vb în necunoștință de cauză la fel ca el Orban. Documentati-va înainte să comentați. La fel și despre salarii. …… Tipic românesc, vb sa ne aflam în business….

 9. Bugetari

  Avem 384.000 de salariaţi în sănătate şi asistenţă socială. Dintre aceștia, doar 34.000 sunt medici. Peste 100.000 sunt funcţionari şi personal administrativ, „specialiste” în comunicare, resurse umane, contabilitate, achiziții. În ultimii ani, am avut alocări de peste 10 miliarde euro, anual, pentu Sănătate. Cu toată această resursă de risipă financiară, România este numărul 1 în Europa la mortalitatea cauzată de infecțiile nosocomiale și intraspitalicești, la mortalitatea infantilă, la mortalitatea cauzată de incidența bolilor cardiovasculare sau malpraxis.

  În învățământ, în ultimii 20 de ani, populația școlară s-a înjumătățit, de la 5 milioane la 2 milioane și jumătate. Însă numărul profesorilor a scăzut doar cu câteva mii. În toată această perioadă de timp, calitatea învățământului s-a deteriorat. La ultima evaluare PISA, Romania a obținut cel mai slab punctaj din ultimii ani. Avea dreptate președintele Băsescu când spunea că învățământul românesc scoate proști cu diplomă. Din păcate, nu am adaptat programa și curricula școlară noilor realități și dinamici sociale și economice

 10. Băi sunteți în confuzie :păi cum au intrat în pensie, pe la vârste când aveau încă pamperși, anumite categorii socio-profesionale asupra cărorar unii se asmut cu mânie proletară?Li s-a pus pata și au decis singiri :de mâine sunt la pensie , sau tot politicienii cu chipul și asemînarea acestor liberali populiști și derutați au conceput legislația care a făcut posibilă această pensionare prematură ?Au dobândit un drept prin lege , au o sumă cu titlul de pensie pe care constituția le-o garantează mai puțin cuantumul acestui venit.Să nu vă îmbățați cu euforia manipulatoare instanțele de judecată vor tranșa deciziile guvenului decizii care vor fi cenzurate în baza dreptului intern și european.

 11. Polițiștii

  1. Cu cele mai mari pensii din sistemul actual, poate doar magistratii sa ii depaseasca pe acesti trantori militari, politisti, securisti etc pe scurt APV isti.
  2. Nu fac nimic, nu risca nimic decat kilograme in plus si colacei, sunt primii la popota, nu sunt restructurati, job ul e sigur.
  3. BONUS: se pensioneaza la 42 de ani, sau chiar 40.

  In ce tara traim? De ce nu se desfinteaza aceste privilegii, pensiile speciale? De ce se dezinformeaza ca toate tarile au sistem de pensii speciale? Stiati care e salariul anual al unui sergent in politia SUA? Si acolo sergent e functie mare, ca subcomisar la noi… 20 mii dolari SUA, cel mai mic din sectorul de stat… poate doar gunoierii iau mai putin…

  Concluzia, trista pentru Romania, aceste privilegii nu se vor desfiinta pentru ca Romania din acest punct de vedere a fost si va fi Stat Securistic… nici un partid nu va face acest lucru, doar discutii si eventual, o reducere modica, sau mai bine zis o diversiune ca sa se abata atentia de la subiect…

  Noapte buna Romania…

  • Domnu’ Gelu ce mai atata chin si frustrare la gândul ca vor iesi milițienii la pensie cu „speciale” si la 40 de ani? Vrei sa iesi si tu…du-te si angajeaza-te la ei, toata lumea plânge de grija la astia, pai sa meargă sa participe la examenele si angajarile lor. O zi faina!!!

 12. speranta de viata medie a unui politist/jandarm etc este de 9 ani si 7 luni dupa pensionare
  este adevarat ca nu toti din sistem sunt operativi si au fost facuti politisti tocmai pentru ca romania nu indeplinea cerintele pentru aderarea la uniunea europeana…si atunci au militarizat resursele umane logisticul financiarul etc
  media europeana este undeva la 400 de politisti la 100.000 locuitori. In romania sunt maxim 220(pe hartie ca functiile nu sunt ocupate )
  un civil are program fix de lucru 8 ore. Nu este trezit la orice ora din noapte pentru ca s a intimplat ceva la serviciu.
  Ore libere in acest sistem se acorda de doar 2-3 ani. Are habar careva cate mii de ore suplimentare neplatite si nerecuperate au efectuat cei operativi (nu ma refer la locurile caldute din birouri) caci trebuie facuta o diferentiere
  Cand politistul va avea program ca un civil atunci sa vad cum o sa scrieti ca nu va baga nimeni in seama dupa ora de lucru.
  De ce trebuie sa vina cineva in afara orelor de program sa rezolve omoruri furturi tilharii etc
  Ati vazut vreodata vreun functionar de la ghiseu sa depaseasca programul de lucru ?????

  • Greșești!!! Lucrez in mediu privat intr-o fabrica și că sa iau un salariu cat de cat (oricum sub unul dasta nou de bugetar ) lucrez din liberele pe care ar trebui sa le am de i-mi sar capacele .Iar de program de 8 ore ce sa zic e doar pe hârtie că daca e nevoie stai 10-16 ore .Sunt zone unde frecvent in loc de 160-170 ore pe luna se fac până la 270 ., asc că …..??? Cine sta la 8 ore in privat și mai e si pe minim .,muncește pe banda de leșină (interesează te că vin salvările la serviciu și ia femeile cu targa .au program și la WC) și nu sunt puțini peste 1200000 de români sunt în situația penibilă de alucra 1 luna de zile pt.1300 Ron Așa că mai ușor cu privatu și cu 8 ore că trăiți în altă Românie!! Informația ajunge greu la cei cocoțați pe umerii celor de mai de jos.

  • Ei lasati Dl. Dan nu ma faceti sa-mi dea lacrimile! Nu cred ca vine nimeni daca nu ar fi si beneficii. Si nici nu cred ca ar trebui sa vina cineva daca este in afara orelor de program. Sefii aia cu veniturile cat China ar trebui sa organizeze activitatea astfel incat sa existe acoperire cu personal atat in timpul zilei cat si noaptea. Dar stim nu se poate pentru ca sunt niste incapabili sau ii doare fix in cur.

  • Dacă nu le convine programul milițienilor din poliția română să se angajeze la privat .Acolo trai și berechet.

 13. Nu înțeleg, multa frustrare, mergeți și va angajați la politie și schimbați ceva,din spatele tastaturii toți suntem puternici și inteligenți.

 14. Va rog sa nu..i mai bagati pe toti in aceeasi oala. Sunt si prosti e adevarat dar sunt si oameni competenti. Cat despre pensia (speciala) ma refer la politisti este in functie si de cat au cotizat dar mai sunt unele aspecte care trebuiesc luate in seama. O sa revin alta data cu lamuriri.

 15. Pensiile Speciale Soluție Simpla

  Fraților în urma numeroaselor mele postări împotriva Pensiilor speciale, am primit în acestă după amiază o știre senzațională de la un bun prieten , un mare Specialist în drept și drept internațional care mi-a dat dreptate.
  Am rămas impresionat…!
  Fraților iată care este în realitate situația cu Pensiile speciale de lux și privilegiile extravagante ale unor bugetari :
  Fraților pentru desființarea Pensiilor speciale nu este deloc nevoie de Asumarea răspunderii Guvernului și cu atît mai puțin nici de votul Parlamentului.
  E simplu de înțeles !
  Atîta timp cît Pensiile speciale sunt neconstituționale și încalcă grav Legea Contributivității și Codul Muncii , sunt nule de drept , așadar sunt abuziv aplicate.
  Este pur și simplu „doar nevoie” de Sistarea plății de către Casa națională de Pensii unor astfel de Pensii speciale, care constituie un furt extrem de grav din banii noștrii publici .
  Totodată CCR nu are dreptul Constituțional ,să pronunțe o Decizie privind niște drepturi bănești acordate din cheltuiala banilor publici pentru protejarea unor Pensii speciale neconstitutionale și care încalcă grav Legile fundamentale , Legea Contributivității și Codul Muncii !
  Acea Decizie a CCR privind Pensiile speciale la rîndul ei este categoric neconstituțională , ilegală și abuzivă care trebuie ignorată !
  Deciziile CCR trebuie obligatoriu să corespundă Constituției României, literei și spiritului legilor fundamentale !
  E inadmisibil ca infamele Decizii ale CCR , să fie situate deasupra Constituției României !
  Totodată orice acțiune în Justiție împotriva Sistării acestui furt din banii noștrii publici, mascate sub paravanul de Pensii speciale , sunt categoric inadmisibile și vor fi răspinse ca inadmisibile.
  În altă ordine de idei, competență soluționării tuturor Pensiilor cetățenilor României aparține Ministerului Muncii, CCR nu trebuie să se amestece abuziv în treburile interne ale Ministerului Muncii , CCR încălcînd astfel grav Principiile unui Stat de drept de Separarea puterilor în STAT !
  Nici un cetățean nu are dreptul să încaseze foloase bănești necuvenite prin încălcarea gravă a Constituției României , a Legii Contrubuivității și a Codului Muncii !
  Așadar vă rugăm respectos d-le Prim Ministru Ludovic Orban, să dați o Dispoziție la Casa de Pensii , pentru ca să fie imediat Sistate absolut toate Pensiile speciale , fără nici un fel de excepție !
  Așa trebuie să fie într-o Românie normală !
  Așteptăm cu nerăbdare reacția dvs. !
  PS :
  O să trimitem o solicitare direct d-lui Prim ministru Ludovic Orban, de la care vom aștepta un răspuns oficial !
  Jos labele hoților bolșevici de pe banii noștrii publici !”

 16. Cucerește și dezbină e mottoul politicii în general nu conteaza culoarea partidului

 17. Numai pentru ei ? Sa iasa mai devreme doar cei care chiar au o munca solicitanta!

  La ce varsta ies electricienii care lucreaza la penitenciare de exemplu ?

 18. Comentați aiurea datorită propriei voastre neputințe. Bine zicea cineva: angajați-vă in poliție să vedeți cum este, că din spatele tastaturii sunteți super inteligenți. Atunci sa va vedem. Da, există și beneficii când ești chemat la muncă în afara orelor de program. Dar sunt rapid vizibile doar dacă nu te prezinți și ești „bine văzut” de șef. Asta se traduce prin rapide tăieri de salariu, in procente și perioade de timp (1,3 sau 6 luni) stabilite de șef. De ce? Pentru că poate. Nu acceptă să îi spui că ești liber și nu vii pentru că e scaunul lui în pericol. Și în condițiile astea nu prea ai șanse să ajungi la pensie, decât dacă ești bine informat, ca să îl poți contra pe șef cu argumente concrete. Pe lege. Când văd așa ceva, le cam piere cerbicia. Dar din acel moment vei fi vânat constant. Mai simplu, ăsta este stres. Faci infarct, avc, devii leguma sau mori, doar colegilor și familiei îi pasă. Ești un pion. Ca și băiatul ăla corporatist care s-a sinucis aruncandu-se de la etaj. Pe șefi îi doare in cur, fie privați sau bugetari. Lor sa le fie bine. Voi privații nu ar trebui sa dușmăniți bugetarii pentru că iau salarii mai mari decât unii dintre voi. Ar trebui să faceți ceva cu șefii voștri in acest sens. Dar e mai ușor să te uiți în curtea altuia și să țipi. Deh, educația, din nou.

  • Noi privații îți plătim salariul și spoturile babane,bugetarule sau ai uitat asta?Prea mulți bani pentru nimicul care îl faci.

 19. Pentru cei care au un ,,ghimpe,, pentru pensiile speciale, de serviciu sau militare : De ce nu vă angajați în politie, armata, de ce nu vă faceți aviator sau magistrat ? In așa fel puteți beneficia de pensii ,, speciale ,,. E ușor să arătați cu degetul, e ușor să faceți comentarii critice de pe margine, angajați-va. La fotbal, politica și …….. , se pricepe toată lumea, acum suntem pricepuți și la pensii ,, speciale ,,. Succes ! P.S. Dacă nu sunteți în stare să luați concursul, mai incercati. După cum vedeți, merita.

 20. Noi privații îți plătim salariul și spoturile babane,bugetarule sau ai uitat asta?Prea mulți bani pentru nimicul care îl faci.

  • Stai jos!!!! Nota 4!!!!!

  • Anton, chiar ești un bou. Habar nu ai ce înseamnă munca de polițist. Tu vezi ceva pe stradă și crezi că știi tot și ești expert. Ești zero stimabile! Se vede din textul tău că ești frustrat și complexat. Daca polițiștii ar trebui să trăiască cu ce plătești, ar muri de foame. Un om educat sănătos, fără examene luate cu șpăgi, nu ar repeta obsesiv o imbecilitate aruncată în spațiul public. Așa devii un imbecil care nu gândește. Pare un nonsens, dar asta ești. Un nonsens! O nulitate cu posibilitatea de a se exprima in public. Dacă ar durea prostia, s-ar umple spitalele cu voi. Siktir!

 21. Aș vrea să vă văd pe toți la 60, 65 de ani, alergând cu cârja după infractori !

 22. Pt. Aia care vorbebesc numai prostii despre polițiști fără sa se documenteze, sunteți niște frustrați care nu ați putea face fără nici la un examen de întrare în Politie și ca să nu mai vorbim ca dacă v-ați pune viata în pericol pt. apărarea vieții și integrității fizice a cetățenilor cum fac marea majoritate a polițiștilor sau de interdicțiile sau incompatibilitățile pe care le au sunt sigur ca ati da bir cu fugiții , asa ca nu mai faceti referiri nefondate la adresa polițiștilor. PS. Sa știți ca polițiști operativi se pot pensiona la cerere doar de la vârsta de 47 ani și 25 ani vechime în grupa 1 și ca pt. Unii Piloși (foști milițieni) nu trebuie tratați toți polițiștii la fel.

 23. Băi Orbane ! Scoate procurorii de la ” magistrați ” și ai scăpat de 50% din pensiile speciale.

 24. Ar fi corect ca un politist , un profesor , un paznic sau un vanzator de cartofi sa iasa la pensie la aceeasi varsta . Vrem egalitate in drepturi , nu doar in obligatii .

  • Egalitate de drepturi și obligații? Suna bine! Ahmm… Un vânzător de cartofi e obligat sa lucreze noaptea, de Crăciun și anul nou sau sa se arunce în scandalul cu topoare de după petrecere? Dacă da, sa beneficieze și vânzătorul de cartofi.

 25. Pentru toti cei cu ipensii speciale.
  Desi ne invitați pe noi cei care lucram in mediul privat sa ne angajam in Militie,va informăm ca nu ne permite IQ-ul.
  Poate incercati voi domnilor militieni sa intrati in mediul privat ,unde curge lapte si miere nu ca in Militie unde groaznic de greu.
  Va asteptam !

  • Domnul Nicolae dacă la privat e lapte și miere de ce ai ciuda de milițieni care lucra noaptea, la sărbători, în frig, în pericol!!!!! Ramai acolo și taci în puii mei!!!!

  • Draga NICOLAE ,tu esti un cacanar fricos si n.ai fi putut fi altceva decât ceea ce esti: un tolomac critic

 26. Bine spus nicolae ! Daca celor din militie nu le convine sa si dea demisia ! Ce atatea comentarii !!

 27. Sper ca ratiunea sa invinga candva….

 28. Sunt din sistem, nu toți ies cu „pensii nesimțite”, doar pupincuriştii, şi se pare că sunt destui. Dacă ai coloană vertebrală si nu faci ce iti ordonă şefii pentru că este incorect, ieşi cu o pensie normală. Pensiile nesimțite există pt că modul de calcul al pensiei militare permite alegerea a 6 luni pe baza cărora se va calcula aceasta. Bineînțeles, se vor alege exact lunile cu merit 50%, de unde rezultă şi pensiile uriaşe. Rezolvarea ar fi foarte simpla, să se aleagă 5 ani, nu 6 luni!!! Asa, pensiile nesimțite ar dispărea…

 29. Pentru cei din operativ vârstă de pensionare 55 de ani ar fi ok, pentru cei de la căldurică din birouri 60 sau chiar 65, la fel cum și cei din justiție ar trebui să iasă la pensie la aceeași vârstă cu noi „plebea” adică la 65.

 30. Eu militian batran renunt la pensia mea speciala daca cititorii g4kkt media imi fac cate o felatie zilnic.

 31. Daca ai vreodata nevoie de interventia politiei, iti doresc sa vina in „mare graba” politistii aia de 64 de ani pe care tii doresti. Si la fel sper, ca aia sa fie platiti si cu minimul pe economie sa vezi ce eminente vor fi in politie, doar asa ca si-au dorit ei sa fie politisti, de mici.

 32. Rog toti cretinii care-și dau cu parerea ,sa le explice si copiilor politistului ucis in gara la Burdujeni de ce nu mai au tata,deasemenea rog pe aceeași cretini sa verifice statisticile sa vada cati polițiști și.au pierdut viața sau au fost agresați fizic in ultimii ani…….de ce nu v.ati facut polițiști, dacă se traieste asa de bine din meseria asta????