G4Media.ro

Ludovic Orban: Îl somez pe premier să îi ceară lui Teodorovici să…

Ludovic Orban: Îl somez pe premier să îi ceară lui Teodorovici să achite imediat datoriile statului către companii

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, îi solicită premierului Viorica Dăncilă să îi ceară ministrului Finanţelor Publice să achite imediat şi fără nicio altă întârziere, conform prevederilor legale, datoriile statului către companii, susţinând că Eugen Teodorovici ”sechestrează” banii acestora, amânând ”intenţionat să le restituie sumele din TVA”.

„Ministrul (…) Finanţelor Publice, Orlando Teodorovici, fură din banii companiilor pentru a se împopoţona cu realizarea planului de încasări în condiţiile în care nu mai are bani pentru a susţine cheltuielile nesăbuite ale Guvernului Dăncilă. În luna iunie, Orlando Teodorovici a luat cu japca banii companiilor şi a amânat în mod intenţionat şi cu premeditare rambursarea sumelor încasate din TVA datorate acestor companii. (…) În fiecare lună, companiile primesc înapoi de la stat, în două tranşe, diferenţa dintre sumele încasate din TVA şi cele datorate statului, care se ridică la aproape 2 miliarde de lei pe lună”, a arătat Orban, potrivit unui comunicat transmis AGERPRES.

În opinia sa, Teodorovici ”nu înţelege o iotă din modul în care funcţionează mediul privat” şi tratează ”abuziv şi discreţionar banii celor mai importanţi contribuabili din economie”.

Potrivit acestuia, „în iunie, companiile care duc greul economiei şi care au nevoie de banii lor pentru finanţarea activităţilor economice zilnice nu au primit nicio tranşă din rambursarea de TVA şi au fost practic jefuite de Ministerul Finanţelor Publice care le-a folosit banii în alte scopuri”.

„Ministrul Teodorovici îşi bate joc de companiile private, încălcând grav principiul unui tratament egal între instituţiile statului şi contribuabili. Atunci când o companie sau un cetăţean întârzie la plata unei datorii fiscale, comisarii sovietici care conduc astăzi Finanţele Publice acţionează imediat şi blochează conturile contribuabililor, îi execută silit şi le percep dobânzi şi penalităţi pentru fiecare zi de întârziere. În schimb, când statul nu-şi achită obligaţiile către companii şi contribuabili mai mult de o lună de zile, nu se întâmplă nimic, ba mai mult, miniştrii actuali amână cu premeditare aceste plăţi pentru că se cred vătafi pe economia românească şi pe munca oamenilor cinstiţi. O somez public pe Viorica Vasilica Dăncilă să-i ceară ministrului Finanţelor Publice să achite imediat şi fără nicio altă întârziere, conform prevederilor legale, datoriile statului către companiile care asigură bunul mers al economiei româneşti şi bunăstarea angajaţilor lor. România nu mai poate continua cu acest fel de guvernare haotică şi abuzivă care acţionează în mod deliberat şi cinic împotriva sectorului privat, gripând singurele motoare de dezvoltare economică sănătoasă”, a afirmat Ludovic Orban.

Foto: Inquam Photos / Ovidiu Dumitru Matiu

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

12 comentarii

 1. toata lumea vorbeste de salariile bugetarilor. dar de sporuri nu vorbim ? pentru unii sunt cat salariu.
  intelege cineva de ce exista sporuri in romania lui dorneanu ?

 2. Domnul Iohannis cand achita banii obtinuti ilegal pe casele altor proprietari?

 3. Tulburari de comportament pe fond psihic instabil, cauzate sperieturi repetate pe Stirbey Voda. Ieri a marturisit la DNA, s-a spovedit la SRI si s-a împartasit la Ciresica.

 4. Eu am auzit ca toata lumea care-l cunoaste, stie ca Sica nu bea!

 5. Toate bune si frumoase, dar pentru Orban o vorba de la Stefan (care ne-a fost baci): daca n-ai cum sa-ti „ranforsezi” somatia mai bine o dai dracu de somatie si doar spui (fara sa somezi) ca altfel te faci de ris (cu prea multe somatii neluate in seama).

 6. Chiorbane, vezi că iar își cere mă-ta scuze că te-a făcut…

 7. Din ce sa plateasca discotecarul, din banii de coca?

 8. PNL nu e inca la guvernare si deja vrea discriminari?! De datoriile statului catre persoanele fizice il doare-n cur ca-i liberal?!

 9. Fmmvoiculescu cand da si el alea 60 mil de eoro xu care a praduit tara?

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.