G4Media.ro

Ludovic Orban: Îi asigur pe marinari că vom continua restructurarea pe baze…

Ludovic Orban: Îi asigur pe marinari că vom continua restructurarea pe baze moderne a marinei române, civile și militare. Transmit și un gând bun românilor care îşi serbează onomastica

Premierul Ludovic Orban a transmis un mesaj sâmbătă, cu ocazia Zilei Marinei Române şi a Forţelor Navale Române, asigurându-i pe marinari că Guvernul va continua şi de acum înainte restructurarea pe baze moderne a marinei române, atât a celei civile, cât şi a celei militare. De asemenea, Orban le-a transmis gânduri bune și românilor care-și sărbătoresc ziua onomastică.

„Astăzi este Ziua Marinei şi a Forţelor Navale Române, o sărbătoare civilă şi militară dedicată curajului şi jertfei marinarilor care au luptat pe Dunăre şi pe mare în Războiul de Independenţă şi în cele două Războaie Mondiale. Tot astăzi, îi cinstim pe cei din generaţiile care ne reprezintă cu devotament şi profesionalism în misiuni comerciale sau exerciţii multinaţionale la care România participă, împreună cu partenerii externi, pentru creşterea interoperabilităţii în noul context geopolitic european şi global. Sunt oameni curajoşi, puternici, pregătiţi mereu să înfrunte pericole, oameni pentru care singurătatea din largul mărilor şi oceanelor, distanţa şi timpul lung petrecut departe de cei dragi şi de ţară înseamnă dor de familie, de prieteni, de casă şi dor de ţară”, spune premierul Orban, în mesajul său.

El adaugă că pentru mulţi dintre marinari această meserie înseamnă şi continuarea unei tradiţii de familie.

„Dincolo de imaginea idilică pe care tindem să o avem despre această profesie, a fi marinar implică şi numeroase riscuri, neajunsuri şi incertitudini, uneori, pe care marinarii români le-au depăşit de fiecare dată cu brio. Civili sau militari, marinarii români sunt adevăraţi ambasadori. Seriozitatea cu care ei muncesc şi nivelul lor de pregătire profesională aduc României aprecierea partenerilor externi şi menţin legăturile la nivel global, extrem de importante mai ales în actualul context al pandemiei sanitare. Vă asigur de sprijin din partea Guvernului şi de acum înainte, pentru a continua restructurarea pe baze moderne a marinei române, atât cea civilă, cât şi cea militară, şi de a continua tradiţia formării la standarde înalte a noilor generaţii de profesionişti în domeniul maritim”, arată şeful Guvernului.

De asemenea, Orban subliniază în încheierea mesajului că marinarii români merită admiraţia şi respectul românilor pentru munca pe care o depun.

„La mulţi ani, Forţelor Navale Române, la împlinirea a 160 de ani de existenţă! La mulţi ani, dragi marinari români, oriunde vă aflaţi! Meritaţi admiraţia şi tot respectul nostru pentru munca dumneavoastră. Sfânta Fecioară Maria să vă ocrotească în toate misiunile!”, a afirmat premierul Ludovic Orban.

Totodată, el mai transmite în încheierea mesajului său și „Un gând bun românilor care îşi serbează onomastica”, de sărbătoarea Adormirea Maicii Domnului sau Sfânta Maria Mare.

Şeful Guvernului participă sâmbătă, alături de preşedintele Klaus Iohannis, la activităţile desfăşurate în Portul Militar din Constanţa de Ziua Marinei.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

7 comentarii

  1. Care bază a Marinei romane?! Flota e de mult vândută, pe vremea când un marinar bețivan și curvar conducea ministerul transporturilor.

  2. Orban habar nu are de războiul de independență! Dacă avea, nu îl pomenea; Romania a fost aliatul rușilor contra imperiului otoman. Nu că acum am fi departe de această alianță 😉

  3. Se vede ce mare credincios este dl. Orban…..acum nu se ureaza la multi ani celor care poarta numele de Maria sau alte nume derivate. Dar cand sunt alegerile merge prin biserici:))

  4. Când ai sa te trezești, ai sa vezi ca ești gol!

  5. Nu isi serbeaza nimeni onomastica, azi e Adormirea Maicii Domnului! Dar voi astia care ne-ati luat totul si care ne folositi pentru prosperitatea si confortul vostru, doar al vostru al celor care vremelnic sunteti la putere dar va imaginati ca puteti dispune de vietile celorlalti, nu aveti de unde sa stiti. Cum va mai rabda pamantul? Sa speram ca rugaciunile celor multi, bolnavi si pedepsiti de voi, sa ajunga la Maica Domnului si sa va trazneasca la propriu. AMIN!

  6. Dacă da asigurări dl. Orban, apăi așa va fi😅

  7. Vorbe goale. Pensionarii speciali raman prioritatea PNL.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.