G4Media.ro

Ludovic Orban: Sper ca la finalul zilei să ajungem la un acord…

Ludovic Orban: Sper ca la finalul zilei să ajungem la un acord și în privința unui posibil calendar pentru învestirea guvernului

Liderul PNL, Ludovic Orban, a plecat pentru scurt timp din cadrul negocierilor pentru formarea noului guvernu de coaliție, pentru a-și prelua mandatul de deputat, de la Palatul Parlamentului. Orban a subliniat că speră ca la finalul acestei zile să se stabiliească și calendarul de învestire a noului Guvern.

Chestionat despre modul în care evoluează negocirerile cu liderii partidelor de coaliție, președintele PNL, Ludovic Orban, a informat că s-au făcut progrese importante în privința proiectului de guvernare și că au mai rămas doar unele puncte de armonizat. „Cum vom finaliza discuțiile, ieșim să prezentăm programul”, a anunțat Orban. Legat de majorarea pensiilor, liderul PNL a spus că orice majorări trebuie să țină seama de realitățile economice: „Știţi foarte bine care este propunerea noastră, a PNL, să existe un sistem obiectiv care să ţină cont de realităţile economice, de creşterea economică, de creşterea salariului mediu, de compensarea pierderii puterii de cumpărare în proporţie de 100% ca urmare ratei inflaţiei, a creşterii preţurilor (…)”.

Pactul de coaliție, programul de guvernare, acordul de funcționare și arhitectura instituțională pe care va miza noul guvern, compun strategia comună asupra căreia PNL-USR PLUS- UDMR trebuie să ajungă la un consens, a mai  comentat Orban.

„Când  vom avea negocierile finalizate pentru toate aceste puncte, voi convoca Biroul Politic Național al PNL pentru validare și pentru desemnarea miniștrilor. Apoi, în privința investirii Guvernului, președintele Iohannis va decide după ce va vedea constituit parlamentul. Eu sper ca la finalul zilei să ajungem la un acord și în privința unui posibil calendar pentru învestirea guvernului”, a precizat liderul liberalilor.

Întrebat dacă se teme de eventuale trădări din partea unor membri PNL, Orban a spus că nu se pune problema de așa ceva. „Am totală încredere în toţi parlamentarii, în parlamentarii PNL, ai USR-PLUS şi cei ai UDMR (…) Vom încerca să-i moblizăm și pe parlamentarii minorităților. Este nevoie de mobilizare pentru că nu avem o majoritate foarte consistentă. (…) Nu am emoții, am mare încredere că parlamentarii mă vor vota nu doar pe mine, ci că vor vota și învestirea Guvernului. Vor vota preşedintele Senatului care aparţine USR-PLUS (…), a declarat Orban.

Sursa Foto: gov.ro

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

5 comentarii

  1. Si eu sper sa cititi presa.

  2. Și eu sper ca PNL să-ți dea un șut în cur și să te trimită direct la USR-PLUS la care le-ai dat 7 ministere ca să ajungi tu șef la Camera Deputaților si să-și aleagă un lider adevărat precum Ilie Bolojan sau Emil Boc!!!

  3. Felicitari dle Orban si nu te uita la toti idiotii utili sau nu !

  4. CASTELE: MAI MULTE SALARII, MULTE, MULTE SPORURI, SINCEUCRI, INDEMNIZATII, MAI MULTE PENSII.

    SA FITI BLESTEMATI!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.